Follow Us On

Aaro Venäläisen haastattelu: Ilman musiikkia elämästä puuttuisi iso pala

Aaro Venäläinen istuu studiossa katsoen kameraan

Aaro Venäläisen haastattelu: Ilman musiikkia elämästä puuttuisi iso pala

Huudikoutsien videon taustalla soivat biitit ovat syntyneet Aaro Venäläisen, 18, koneelta ja ideoista. Pohja tekemiselle on syntynyt intohimosta musiikkiin, tunneista musanteon parissa ja mahdollisuuksiin tarttumisesta.

Ilman musiikkia elämästä puuttuisi iso pala

Viimeisen puolen vuoden ajan Aaron päivät ovat näyttäneet tältä: aamulla ylös, koira lenkille, genelecit ja kone päälle ja seuraavat 12 tuntia vierähtävät helposti koneella musiikkia tehden. Kova harjoittelu mixaamisessa ja masteroinnissa on tuonut näkyvää kehitystä ja nyt myös rahaa maksavia keikkoja.

– Olen aina ollut musikaalinen ja halunnut tehdä itse biittejä ja kirjoittaa riimejä sekä räpätä, mutta ei ole ollut tietotaitoa eikä tarvittavia välineitä musiikin tekemiseen.

Roso-tuotannosta on voinut saada taitojen lisäksi myös samanhenkisen porukan tukea omalle tekemiselle. Nuorempana aloitetusta pianonsoitto harrastuksesta on ollut hyötyä biisien tuottamisessa.

-Nyt olen alkanut tekemään omia biisejä, biittejä, äänityksiä, sekä alkanut tuottamaan kavereille sekä tuntemattomille ihmisille räppiä ja teen kaiken alusta loppuun omilla käsillä ja korvilla.

-Rap musiikki on ollut aina mulle tärkeetä enkä muista yhtäkään päivää milloin en olisi kuunnellut sitä. Ilman musiikkia mun elämästä puuttuisi iso pala.

Tavoitteena työskennellä musiikin parissa
Huudikoutsien videokeikka syntyi Roso-tuotannossa luotujen kontaktien kautta. Kova työ ja opiskelu näkyi biisin tuotannossa jouhevana prosessina.

-Biitin tekeminen oli tuttua puuhaa minulle joten se sujui mukavasti pimputellen, toki vaati aikaa ja paljon hiomista mutta lopputulos on sen arvoinen.

Aarolla on myös selkeät ajatukset tulevaisuuden suhteen ja halu panostaa musiikkiin.

-Mun tavoitteet musiikin suhteen olisi, että pystyisin elättämään itseni musiikilla ja mulla olisi oma levy yhtiö joskus.

Puitteet ja valmistelut unelman toteutumiselle ovat kunnossa. Nyt tarvitaan vain tarjolle tuleva mahdollisuus.

Tarvitsetko musiikkia, kuvaa, videota, taidetta tai taiteilijaa? Roso-tuotannon luovasta yhteisöstä voit löytää tarvitsemasi osaajan. Sisällön ohella saat mahdollisuuden työllistää hetkiseksi nuoren, jolle jokainen työkeikka on elintärkeä. Tämä on todellista win-winiä. Sinä saat sisältöä, nuori saa mahdollisuuden, joka voi konkreettisesti muutta hänen tulevaisuuttaan keikka kerrallaan.
Lisätiedustelut sampo.riskila@kukunori.fi