Follow Us On

Dream Lakesin keikalla saa vaikka nukahtaa – Roso-tuotannon Dream Lakes eli Mira Oja esiintyy Outsider Art Festivalilla

Mira Oja eli Dream Lakes istumassa ulkona nojaten vasemapaan käteen. Taustalla järvi ja metsää

Blogi

Dream Lakesin keikalla saa vaikka nukahtaa. Roso-tuotannon Dream Lakes eli Mira Oja esiintyy Outsider Art Festivalilla

 

Roso-tuotannon Dream Lakes eli Mira Oja on yksi Outsider Art Festivalin vuoden 2022 esiintyjistä. Dream Lakesin Tennispalatsilla 20.8. järjestettävällä keikalla kävijät pääsevät uppoutumaan ambient-äänimaailmaan artistin ensimmäisellä isommalle yleisölle suunnatulla keikalla.

Innostus keikkailuun herää JAMK:n pelinkehityslinjan kurssilla

Musiikkia Oja on Dream Lakes nimen alla tehnyt jo vuodesta 2002 itsenäisesti kokeillen, mutta keikkailuun kipinä syttyi JAMK:n opintojen myötä.

“Opiskelen JAMK:ssa pelikehitystä ja osallistuin kurssille, jossa teemana oli pelien audiopuoli. Kurssia toteutettiin projektimaisesti ja jokainen opiskelija sai valita itse oman projektinsa. Päätin järjestää osana kurssia keikan Twitchissä. Siitä lähti kipinä keikkailuun ja halu esiintyä enemmän”, Oja kertoo.

Dream Lakesin jokainen keikka on täysin ainutlaatuinen kokemus, sillä kappaleet soitetaan inspiraationa hetkessä. Keikalla olija ei siis täysin tiedä mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Luvassa on kuitenkin rauhallista soundia:

“Haluan, että ihmiset pääsevät uppoutumaan äänimaailmaan ja saavat keikasta ensisijaisesti itselleen kokemuksen. Tunnelman on tarkoitus olla kuitenkin rento ja mun keikalla saa halutessaan vaikka nukahtaa”, Oja naurahtaa.

Ison yleisön eteen Outsider Art Festivalille

Kiinnitys Helsingissä 12.-28.8.22 järjestettävän Outsider Art Festivalin esiintyjäksi on Ojalle iso juttu.

“Tämä on ensimmäinen oikeasti iso keikka, jossa tulee olemaan paljon ihmisiä. HAM on ihan keskellä Helsinkiä Tennispalatsissa ja kadultakin tulee näkemään sisälle isojen ikkunoiden kautta. Olen enemmän kuin innoissani tästä mahdollisuudesta ja mitä se mahdollisesti tuo mukanaan jatkossa!”, Oja iloitsee.

Tulevaisuuden keikkailujen suhteen Ojalla on myös ajatuksia ja ideoita: “Olisi mahtavaa päästä soittamaan keikka metsässä ja toki kotikaupungin Yläkaupungin yö -tapahtuma on yksi haaveiden keikkatapahtuma!”

Tukea tekemiseen Roson verkkoyhteisöstä

Alkusyksystä Dream Lakesilta on tulossa myös uusi levyjulkaisu, joka sisältää hieman tummempaa avaruusaiheista ambient-soundia. Levyllä kuullaan myös useampi remix-kappale yhteistyössä muiden artistien kanssa. Yhteistyötahot ovat löytyneet Roso-tuotannon verkkoyhteisön kautta.
“Hyppäsin Rosoon mukaan ihan heti alussa. Se on mulle todella arvokas yhteisö, josta on saanut käytännön tukea tekemiseen sekä palautetta muilta artisteilta. Sitä kautta on löytynyt myös hyviä yhteistyömahdollisuuksia muiden kanssa ja biisien lisäksi levyn kannet on tehty yhteistyössä Roson taiteilijan kanssa”, Oja kertoo.

Dream Lakes esiintyy lauantaina 20.8. klo 17 HAM Kulmassa. Lue lisää keikasta OAF sivuilta: https://outsiderart.fi/dream-lakes/

Kukunorin Roso-Tuotanto on verkossa toimiva nuorille suunnattu luova yhteisö ja tuotantotalo, jossa taidemuotoina on mm. musiikki ja musiikin tuotanto, kuvataide, luova kirjoitus ja pelit. Ohjaajina toimivat musiikin, musiikki- ja tapahtumatuotannon sekä kuvataiteen ammattilaiset, joiden ohjauksessa on mahdollista viedä omat projektit nextille levelille.

Projektien tuotoksia julkaistaan Roso-lehdessä sekä Roso Recordsin Spotify- ja Youtube-kanavilla. Toiminta tapahtuu verkossa ja on osallistujille maksutonta.

Mukaan yhteisöön ja pajoihin pääset: https://www.rosotuotanto.fi/