Follow Us On

Haaste: Paljasta parhaat tavat täsmätyökykyisten työllistämiseksi

Pinkkillä taustalla teksti Kukunori ja täsmätyö-haaste

Tiedotteet

Täsmätyö -haaste: Vinkkaa parhaat tavat täsmätyökykyisten työllistämiseksi

 

Kukunori-viikon ”Mahdoton tehtävä?” -paneelissa elokuussa 2021 pohdittiin miten voisimme edistää osatyökykyisten työmahdollisuuksia ja poluttautumista työelämään. Paneelissa nousi esille myös tarve siirtyä “retoriikasta motoriikkaan”. Me Kukunorilla olemme myös sitä mieltä, että on aika puheen lisäksi siirtyä tekoihin. Siksi heitämme teille nyt haasteen, jossa tehdään mahdottomasta mahdollista!

Osatyökykyisten työllistymistä lähestytään usein haasteiden kautta ja organisaatiot voivat kokea työllistämisen haastavaksi tai pelottavaksi. Monessa organisaatiossa on kuitenkin olemassa täsmätöitä, joissa työntekijän toimintakykyprofiili sekä työn asettamat vaatimukset ja luomat mahdollisuudet täsmäävät. Samalla jo kehitetyt hyvinvointia edistävät käytännöt tukevat mahdollisuutta suorittaa täysimääräisesti jokin tietty työtehtävä.

Haluamme tehdä näkyväksi hyvää toimintakulttuuria ja jakaa parhaita käytäntöjä. Haastammekin kaikki organisaatiot pohtimaan millaista täsmätyötä teillä on tarjolla ja millaisia hyviä käytäntöjä teillä on käytössä, jotka voisivat tukea täsmätyökykyisten työllistymistä teille. Kerro meille mitä te jo teette! Jaamme ideoita ja käytäntöjä verkkosivuillamme, jotta voimme oppia toisiltamme ja tehdä työelämästä mahdollista kaikille.

Toimi näin:

  1. Pohtikaa työyhteisössänne mitkä jo olemassa olevat asiat ja/tai käytännöt teillä tukevat täsmätyökykyisten työllistymistä.
  2. Kerro meille syyskuun 2021 aikana mitkä ominaisuudet tekevät juuri teidän työpaikastanne hyvän paikan työllistää täsmätyökykyinen!
  3. Jakakaa 1 näistä käytännöistä myös muille joko somessa käyttämällä hashtagia #täsmätyöpaikka ja tagaamalla @kukunoriry tai jakamalla käytäntönne meille Pokka-kyselyn kautta https://pokka.kukunori.fi/kukunori/tasmatyokykyhaaste
  4. Jaa haaste eteenpäin myös muille organisaatiolle. Rakennetaan yhdessä osallistavampaa työelämää!

Tule mukaan haasteeseen kertomalla miksi olet töissä juuri oikeassa osoitteessa ja miksi se olisi parasta myös täsmätyökykyiselle!

Ideoita voi lähettää syyskuun 2021 ajan. Kukunori ry kokoaa jaetut ideat ja ne ehdottaneet organisaatiot verkkosivuilleen, jotta voimme jakaa parhaat käytännöt myös muille. Jakamalla käytäntönne meille hyväksyt sen julkaisemisen Kukunorin materiaaleissa. Mainitsemme organisaation ja lähettäjän etunimen julkaisun yhteydessä. Mikäli et halua näitä julkaistavan jätä ne kertomatta tai ilmaise se somejaon yhteydessä.

Miksi puhuisimme täsmätyökykyisistä emmekä osatyökykyisistä? Lue jäsenjärjestömme Kiipula-säätiön blogi aiheesta: https://www.kiipula.fi/blogi-tasmatyokyky-kasitteilla-on-merkitysta/