Follow Us On

Heidi ja Emma: Kokeillaan yhdessä! Etätöitä kokemusasiantuntijoille

Blogi

Heidi ja Emma: Kokeillaan yhdessä! Etätöitä kokemusasiantuntijoille

 

Miten kokemusasiantuntijoiden osaamista voidaan hyödyntää digitalisoituvassa maailmassa? Kokeillaan yhdessä! -kampanja pyrkii löytämään ratkaisuja tähän kysymystä yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa. Kampanjan höyryveturit Emma ja Heidi kertovat alla mietteitään siitä, miksi tätä tarvitaan juuri nyt!

Passiivisesta odottajasta aktiiviseksi toimijaksi

Sisällöntuottaja ja kokemusasiantuntijana siipiään kokeileva Emma Veini maalailee tunnelmia ja tuntemuksia muuttuneen arjen keskeltä. Mitä minä voin tehdä?

Tyhjentyneet kalenterit ja kotiin eristäytyminen vaatii toimijoita muuttumaan. Tuttujen kanssa jutellessa huomaa, että ihmiset kaipaavat tekemistä, tukea ja merkitystä tämän kaiken keskelle. Mitä minä voin tehdä, kyselemme toisiltamme. Kotisohva tuntuu lamauttavalta. Pian joku keksii jotain, mikä auttaa. Emmekä tarkoita edes pandemiaa vaan sen synnyttämää yksinäisyyden, epävarmuuden ja ahdistuksen tunnetta. Pian joku keksii jotain, mikä auttaa siihen.

Mitä jos valitsisimme toisin? Mitä jos sen sijaan, että olisimme passiivisia odottajia muuttuisimme aktiivisiksi toimijoiksi?

Tämän hetkinen tilanne ei ole kuitenkaan ainoa syy kannustaa kokemusasiantuntijoita toimimaan sisällöntuotannossa ja digitaalisessa toimintaympäristössä. Digitaalisuuden tuomat mahdollisuudet ja haasteet ovat olleet hyppysissämme jo paljon ennen virusta. Vielä muutamia kuukausia aikaisemmin, olisi sanottu, että digitaaliset toiminnan muodot ovat myös kokemusasiantuntijoiden tulevaisuutta.

Tämä tulevaisuus on kuitenkin tullut nopeammin kuin kukaan meistä osasi odottaa, joten myös meidän täytyy pysyä sen aallonharjalla. Nyt on aika näyttää, että olemme valmiita toimimaan nopeiden ja yhteiskunnallisten muutosten ehdoilla. Todistamme samalla, että olemme ketteriä sekä monipuolisia ja monipuolistamme omaa toiminnan kenttäämme.

Kokemusasiantuntija etätöissä

Kokemusasiantuntija Heidi Nurmi rohkaisee ideoimaan ja kokeilemaan uusia tapoja työskennellä kokemusasiantuntijana. Kokeillaan yhdessä!

Moni kokemusasiantuntija haluaa olla auttamassa ihmisiä ja kehittämässä palveluita myös tässä muuttuneessa tilanteessa, jossa etätyö on uusi normaali. Fyysisen etäisyyden pitämisen ei tarvitse tarkoittaa töiden loppumista, vaan muuttumista. Haluamme kutsua kokeilemaan kanssamme, mikä olisi sinulle sopiva rooli kokemusasiantuntijana digitaalisten yhteyksien päässä.

Järjestöt ovat kokeneet viime viikkoina aikamoisen digiloikan. Yhtäkkiä ryhmiä järjestetään etänä ja kaikki ovat hiukan hämillään uudesta tilanteesta. Lähteekö tämä toimimaan, löytävätkö ihmiset mukaan etäyhteyksillä? Tuemme kolmea kokemusasiantuntijaa kokeilemaan ideoitaan siitä, mikä olisi juuri nyt hyvä keino tuoda ihmisiä yhteen digitaalisesti. Kaikki kaipaamme sosiaalisuutta kodin ulkopuolella, vaikka fyysisesti meidän ei nyt kannatakaan tavata. Mitä hauskaa voimme tehdä yhdessä ilman, että olemme samassa tilassa?
Henkisen tuen ja kannustuksen lisäksi tarjoamme kokeilijoille palkkion ja lisäksi tukea kokeiluiden markkinoitiin. Lähdetään tutkimaan näitä uusia mahdollisuuksia yhdessä. Lähetä ehdotuksesi tänne ja työstetään ideoista kokeiluja yhdessä!

Heidi Nurmi ja Emma Veini
Propellipäät
Kukunori ry

Lue lisää Kokeillaan yhdessä! -kampanjasta  ja osallistu tapahtumaan myös Facebookissa!

Lisätietoja Kokeillaan yhdessä -kampanjasta:
Markus Vähälä
markus.vahala@kukunori.fi
0503461011

www.propellipaat.net
www.kukunori.fi