Follow Us On

Kukunori Cup 2023 -turnaus kokoaa kävelyfutisharrastajat yhteen

Tiedote

Kukunori Cup 2023 -turnaus kokoaa kävelyfutisharrastajat yhteen jo viidennen kerran

 

Kävelyfutisharrastajien vuoden tärkein tapahtuma Kukunori Cup valloittaa Kallion Brahen kentän perjantaina 25.8. klo 10-15. Turnaukseen osallistuu 11 joukkuetta eri puolelta Suomea. Jo viidennettä kertaa järjestettävä tapahtuma on maksuton niin osallistujille kuin yleisölle. Kukunorin hankepäällikkö Aapo Kotkavuori kannustaa lajista kiinnostuneita paikan päälle tutustumaan lajiin: “Kävelufutis on loistava liikuntamuoto ihan kaikille.”

Kävelyfutis tunnetaan matalan kynnyksen urheilulajina, jossa loukkaantumisriskiä on pyritty pienentämään erilaisin sääntömuutoksin. Tärkein eroavaisuus perinteiseen jalkapalloon käy ilmi jo nimestä: ainoa sallittu etenemismuoto on kävely. Turnauksen ottelut pelataan 6 pelaajan kokoonpanoilla. Vaihtopelaajien määrää ei ole rajattu ja pelaajia saa vaihtaa pelissä vapaasti.

“Vaikka kentällä saa hien pintaan, ryppyotsainen kilpailu voitosta ei kuulu kävelyfutikseen. Pääasia on tavata muita lajiharrastajia ja viettää hauska joukkuepäivä”, Kotkavuori kertoo.

Lajin rennosta luonteesta kertoo myös poikkeava otteluiden kesto: 20 minuuttia. 

“Kävelyfutis ei katso fyysiseen kuntoon, mikä tekee siitä erinomaisen kuntoilumuodon esimerkiksi kuntoutujille, liikuntarajoitteisille ja ikääntyville.”

Hyvänä esimerkkinä tästä on Kukunori Cup -turnaukseen toista kertaa joukkueellaan osallistuva Eläkeliitto, joka on yksi kävelyfutiksen aktiivisista harrastajajäsenistä ja järjestää usealla paikkakunnalla harjoitustoimintaa.

Kävelyfutisturnauksella järjestöt ja sote-toimijat liikkeelle

Kukunori Cup on suunnattu ensisijaisesti päihde- ja mielenterveystoipujien sekä muiden erityisryhmien joukkueita varten. Pelitapahtumaan joukkueellaan osallistuvia järjestöjä ovat mm. HUS, Pohjois-Karjalan Mielenterveystuki, Sovatek-säätiö ja Mielen ry.

Kukunorin kävelyfutistoiminnan tavoitteena on auttaa sosiaali- ja terveysalan toimijoita kävelyfutiksen aloittamisessa ja liittämisessä osaksi toimintaa. Suomessa on tällä hetkellä 30-40 järjestöä ja organisaatiota, jotka järjestävät sidosryhmilleen säännöllistä lajiharrastusta.

Palaute järjestökentältä on hankepäällikkö Kotkavuoren mukaan erittäin positiivista: lajin fyysiset, henkiset ja sosiaaliset edut harrastajalle todella näkyvät asiakastyössä:

“Pelikentällä koetut yhteiset hetket ja onnistumiset tukevat yksilön hyvinvointia liikkumisen terveyshyötyjen lisäksi. Kukunori Cup -turnaus on mainio tilaisuus kuulla lajiharrastajien kokemuksia ja siitä, miten oman ryhmän kanssa pääsee alkuun. Usein riittää yhteydenotto allekirjoittaneeseen, pelaajien, paikan ja pallon hankinta, Kotkavuori rohkaisee.

Lisätietoja:
Hankepäällikkö Aapo Kotkavuori: aapo.kotkavuori@kukunori.fi
Tutustu lajiin: kukunori.fi/kävelyfutis

Kukunori Cup 2023
Paikka ja aika: pe 25.8.230 klo 10-15, Brahen kenttä (Helsinginkatu 25, 00510 Hki)
Järjestäjä: Hyvinvoinnin ja kulttuurin liitto Kukunori ry
Tapahtuman www-osoite: kukunori-cup-25-8-2023