Follow Us On

Kukunori mukana perustamassa maailmanlaajuista vertaisverkostoa

Tiedotteet

Kukunori mukana perustamassa maailmanlaajuista vertaisverkostoa

 

Vertaisten tuki on vahva voima hyvinvoinnin ja kulttuurin edistäjänä maailmanlaajuisesti. Kukunori on rakentanut vuosien ajan vertaisuuteen, vertaistukeen ja vertaisverkostoihin perustuvaa toimintaa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Näistä hyviä esimerkkejä ovat kävelyfutistoiminnan kautta rakentunut maanlaajuinen liikuntaa edistävä verkosto ja verkossa toimiva kulttuuripaja Rosotuotanto. Kukunori on aktiivinen kulttuuripajojen verkostossa ja perustanut Uteliaiden kehittäjien vertaisverkoston ja toimii mielenterveyttä suomalaisilla työpaikoilla kehittävän Mielenturvaa-verkoston fasilitaattoreina.

Maailmanlaajuisen Citizen Networkin jäsenenä Kukunori osallistui Festival of Debate-festivaalin tapahtumaan, jossa perustettiin maailmanlaajuinen vertaistukiverkosto. Haluamme olla mukana rakentamassa vertaisuutta ja vertaistukea monin eri tavoin muiden kanssa. Kutsumme nyt sinut mukaan verkostoon. Meillä on yhdessä nyt mahdollisuus löytää kumppaneita, hyviä toimintatapoja ja ratkaisuja kulttuuria ja hyvinvointia edistävään toimintaan vertaisuuden hengessä. Ollaan yhdessä uteliaita ja rohkeita luomaan uudenlaista kansainvälistä toimintakulttuuria. Ensimmäinen yhteinen etätapaaminen on perjantaina 17.6.2022 klo 12.00 – 13.30. Tervetuloa mukaan!

“Koska vertaistuen voima on todistettu muun muassa mielenterveystyössä jo kymmeniä vuosia, on myös selvää, että vertaisuus on myös mielenterveyden tulevaisuus. Maailmassa on 700 miljoonaa mielenterveyden häiriöistä kärsivää ihmistä. On tärkeää, että rakentuu kansalaisvertaisverkostoja, joissa ihmisillä on mahdollisuus tukea toisiaan monin eri tavoin. MIkään olemassa oleva palvelurakenne ei tule tätä korvaamaan. Siksi olemme innolla mukana vertaisverkoston rakentamisessa!” sanoo Markus Raivio, Kukunorin toiminnanjohtaja.

Katso tallenne Festival of Debate-tapahtumasta Peer Support All Over the World