Follow Us On

Kukunori mukana SuomiAreena-festivaalilla 26.–30.6.2023

Tiedotteet

Vaikuttavaa puhetta yhteiskunnasta: Kukunori mukana SuomiAreena-festivaalilla 26.–30.6.

 

Porissa 27.6.–30.6. järjestettävä Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena kokoaa jälleen yhteen eri aloja edustavat vaikuttajat, järjestöt, yritykset ja organisaatiot. Kukunoria edustava toiminnanjohtaja Markus Raivio osallistuu viikon aikana useaan keskustelutapahtumaan – katso aikataulut ja seuraa keskusteluja livenä tai verkossa!

SuomiAreena on vuosittainen keskustelufoorumi, jossa erilaiset yhteiskuntaa koskevat näkökulmat ja mielipiteet saavat turvallisen ja rakentavan ympäristön vuoropuhelulle. Tapahtuman tavoitteena on tuoda ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville ja nostaa esille tekoja, jotka vievät suomalaista yhteiskuntaa parempaan suuntaan.

Kukunorin Markus Raivio on mukana paneelikeskusteluissa ja oheistapahtumissa, joiden keskiössä ovat erityisesti mielenterveyteen, kestävään hyvinvointiin, kansalaistoimintaan ja innovaatioihin liittyvät kysymykset. Tässä muutama poiminto SuomiAreena-viikon ohjelmasta:

Mitä mielen on jaksettava?

27.06.2023 klo 15:00-15:45
MTV-lava, Kauppatori
Järjestäjä: Masennuskoalitio

Viime vuosien globaalit uhat, kuten korona, sota, talous ja ilmastonmuutos ovat lisänneet ihmisten huolten ja pelkojen määrää. Ahdistuneisuus- ja masennusoireilua raportoidaan yhä enemmän, sairauspoissaolot kasvavat ja palveluntarve lisääntyy. Mikä on mielenterveyspalveluiden saatavuuden tilanne tällä hetkellä? Mitä tapahtuu ihmisten mielissä, kun globaali uhka aiheuttaa pelkoa ja huolta? Keskustelussa etsitään keinoja tuen antamiseen, sekä mielenterveyspalveluiden kehittämiseen.

Mukana keskustelussa: juontaja Markus Raivio (Kukunori ry), Ferdinand Garoff (Suomen psykologiliitto), Matti Järvinen (Satakunnan hyvinvointialue), Sami Pirkola (Tampereen yliopisto).

Siirry ohjelmaan

 

Erilainen mingle: Häpeästä toivoon – irti ulkopuolisuuden tunteesta!

27.6.2023 klo 11.30-13.30
Keski-Porin kirkko (Hallituskatu 1 a, 28100 Pori)

Millaista häpeää aiheuttaa jääminen työelämän ulkopuolelle ja syrjäytyminen, ja miten sen kanssa pääsee sinuiksi? Aihepiirinä tapahtumassa ovat työllisyys, työttömyys, työelämän ulkopuolella oleminen, sairastuminen sekä häpeän aiheuttama toimintakyvyttömyys. Luvassa kokemuspuheenvuoroja, musiikkia sekä Häpeä -verkkokyselyn tuloksia.

Markus Raivio mukana paneelikeskustelussa, tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen, juontajana Joonas Nordman. 

Siirry ohjelmaan

 

Tehdään loikka kestävään hyvinvointiin!

28.06.2023 klo 15:00-15:45
MTV-lava, Kauppatori
Järjestäjä: Kansalaisareena ry

Suomalaisilla on ulottuvillaan piilevä resurssi. Tämä voimavara kasvattaa ihmisten vaikutusmahdollisuuksia, lisää yhteisöllisyyttä sekä tuo toivoa ja luottamusta epävarmuuden keskelle. Kyse on vapaaehtoistoiminnasta. Jokaisen mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa on olennainen tekijä reilun ja kriisinkestävän yhteiskunnan rakentamisessa. Osaako Suomi todella hyödyntää tämän resurssin? Miten kansalaistoiminta voi rakentaa kestävämpää tulevaisuutta? Mistä hyvinvointi koostuu vuonna 2035?

Mukana keskustelussa: Markus Raivio (Kukunori ry, Ashoka Fellow), Ulkar Aghayeva (Fem-R, Ihmisoikeusliitto), Atte Ahokas (ilmastoaktivisti) Suvi Auvinen (aktivisti ja kirjailija), Juontaja Marjo Salmela (järjestöpäällikkö Kansalaisareena ry).

Siirry ohjelmaan

 

Keksitään parempi arki – millainen innovaatio muuttaa yhteiskuntaa?

30.06.2023 klo 14:00-14:45
Kauppakeskus Puuvillan lava, Siltapuistokatu 10-12
Järjestäjä: Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus YYO

Keskustelussa mukana: Markus Raivio (Ikinori Oy), Thomas Holm (Leapfrog Projects), Mari Luukkainen (pääomasijoittaja), Akseli Reho (Vatajankoski Oy), , juontajana Noora Shingler (toimittaja, vastuullisuusvaikuttaja)

Teknologia on yhteiskunnan läpitunkeva voima, jota on kautta historian käytetty hyvään ja huonoon, pelastamaan ja tuhoamaan elämää. Aikamme kriisit, koronapandemia, sodat ja ilmastonmuutos pakottavat uuteen ajatteluun. Innovaattorit kysyvät, pitäisikö innovaatiotoiminnalla olla yhteiskunnallisia päämääriä ja yhteiskuntapoliittinen agenda. Tarvitseeko teknologia humanismia vai humanismi teknologiaa? Keskustelemme innovaatioiden voimasta ja rajoista paremman maailman rakentamisessa.

Siirry ohjelmaan

 

Tervetuloa seuraamaan keskustelua ja osallistumaan vaikuttavaan tapahtumaan!

Yhteiskunnallisen festivaalin ohjelmaa voit seurata paikan päällä Porissa maksutta tapahtuman ajan. Voit myös katsoa kaikki keskustelut suorana tai tallenteena MTV Katsomossa (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).  

Lisätietoja tapahtumasta: SuomiAreena.fi

Artikkelin kuva: Juha-Matti Tenhunen/SuomiAreena.fi