Follow Us On

Kulttuurikongin keltanokat ja uudet tuulet osa 3

Blogi

Kulttuurikongin keltanokat ja uudet tuulet osa 3

 

Moikka, olen Emmi Benson ja aloitin marraskuun puolessa välissä Kukunorin Kulttuurikongi-tiimin kokeilupäällikkönä.

Olen tehnyt viimeiset 9 vuotta töitä lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin parissa. Viimeiset 3,5 vuotta kului yrittäjän saappaissa, kun omistin Keravalla sijaitsevan HopLop sisäleikkipuiston. Siellä pääsin liikuttamaan kymmeniätuhansia lapsiperheitä vuodessa ja jakamaan heidän iloaan Älä ole ei -asenteen mukaisesti.

Ennen yrittäjyyttä perustin vuonna 2011 Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry:n, jonka STEA-rahoitteista hanketta ja yhdistystä johdin monen vuoden ajan. Ehdin myös käväistä Mieli ry:llä konsultoimassa, kehittämässä ja kouluttamassa mielenterveysseuroja Helsingistä Vihtiin ja Järvenpäästä Kouvuolaan. Lisäksi sukkuloin taidokkaasti Endometrioosiyhdistyksen vaikuttajana ja bloggasin Mothers in Business ry:llä. Näiden kokemusten myötä olen saanut laaja-alaisen ymmärryksen erilaisten järjestöjen potentiaalista ja tunnen kansalaistoiminnan, nuorisotyön sekä mielenterveyden edistämisen kentät kuin omat taskuni.

Nyt olen jälleen uusien haasteiden edessä, Kulttuurikongissa, edistämässä vankien hyvinvointia ja osallisuutta sekä vähentämässä heihin kohdistuvaa stigmaa ja eriarvoisuutta. Vankeusaika marginalisoi ja yhteiskuntaan integroitumisen kannalta ihmisen on voitava kokea olevansa paljon muutakin kuin rikollinen tai vanki. Mielestäni hankkeellamme on tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä.

Olen soljahtanut osaksi tätä hanketta ja Kukunorin työyhteisöä niin kepeästi, että tuntuu kuin olisin ollut täällä aina. On mahtavaa olla mukana arvojani vastaavassa järjestötoiminnassa. Ja olen myös valtavan innoissani tämän tärkeä työn ja itselleni uuden kohderyhmän äärellä.

Emmi Benson

Kirjoittaja on Kulttuurikongin kokeilupäällikkö