Follow Us On

Lisätietoja

Mikä Kulttuuripaja NET?

Kulttuuripaja NET tarjoaa naisille (jokaisen itsemäärittelyä kunnioittaen) tekemiseen ja uusien taitojen haltuunottamiseen tarkoitettuja vertaisryhmiä, joissa keskiössä on mielekäs ja innostava toiminta. Toiminnan tarkoituksena on luoda mukaan tuleville naisille syrjivistä sosiaalista normeista ja stereotypioista vapaa turvallisempi tila, jossa voi keskittyä omien tietojen ja taitojen vahvistamiseen hyvässä porukassa.

NET-kulttuuripajatoiminta perustuu GFP:n (Guided Functional Peer Support) eli ohjatun toiminnallisen vertaistuen malliin, jossa keskitytään ongelmien sijaan yhteisölliseen tekemiseen ja uusien taitojen haltuun ottamiseen porukalla. Kultturipajan ryhmiä ohjaavat pääsääntöisesti koulutetut vertaisohjaajat saaden tukea kulttuuripajan työntekijöiltä.

Mitä ryhmissä tehdään?

Kulttuuripajojen toiminta muotoutuu aina tekijöidensä ja kävijöidensä näköiseksi ja maksuttomat ryhmät voivat keskittyä itse valitsemiinsa sisältöihin, joissa vain luovuus on rajana! 

Ryhmien sisällöt lähtevät yleensä vertaisohjaajien ideoista ja osaamisesta kävijöiden toiveet huomioiden. Ryhmissä voidaan esimerkiksi liikkua, harrastaa kulttuuria tai opetella uusia taitoja kuten koodaamista, remontointia tai taloustaitoja.

Kenelle kulttuuripaja on tarkoitettu?

Kulttuuripaja NET on suunnattu yli 18-vuotiaille naisille (jokaisen itsemäärittelyä kunnioittaen), jotka ovat kokeneet tai kokevat turvattomuutta arjessaan ja kaipaavat juuri naisten keskinäistä, voimaannuttavaa yhteyttä sekä luovaa ja turvallista yhteisöllisyyttä elämäänsä.

Miten pääsen mukaan?

Voit osallistua Kulttuuripaja NET maksuttomiin ryhmiin tai tulla vertaisohjaajaksi vetämään omaa ryhmääsi.

Käynnissä olevat ryhmät löydät verkkosivuiltamme kukunori.fi/net-ryhmat/

Etsimme kulttuuripajalle myös vertaisohjaajia. Mikäli olet kiinnostunut jakamaan osaamistasi muille ja sinulla on toteutusta vailla oleva idea ole yhteydessä kosar.naeemi@kukunori.fi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää toiminnastamme tai aloittaa yhteistyön Kulttuuripaja NET kanssa?

Voit olla yhteydessä NET:n projektikoordinaattoriin Kosariin.