Follow Us On

Kulttuuripajoja Keniaan – kansainvälisen mielenterveystyön uudet tuulet

Kulttuuripajoja Keniaan – kansainvälisen mielenterveystyön uudet tuulet

4.12.2023
Podcast

Miltä näyttää mielenterveystyö Keniassa? Millainen kansainvälinen yhteistyö luo pohjaa pysyvälle muutokselle ja yhdenvertaisen hyvinvoinnin edistämiselle? 

Jaksossa Anita Patanen ja Markus Raivio pureutuvat kansainväliseen yhteistyöhön globaalissa etelässä Kukunorin kulttuuripajaprojektin kautta. Jaksossa pohditaan millainen toiminta edistää aidosti paikallisten hyvinvoinnin lisääntymistä ja osallisuutta, erityisesti vähemmistöissä. Kuulemme myös terveisiä Keniasta vastavalmistuneilta Mental Health Ambassadoreilta, jotka käynnistävät GFP-kulttuuripajatoimintaa paikallisissa järjestöissä. 

 


Kenian kulttuuripajaprojekti on osa Making More Health-ohjelmaa, joka yhdistää globaalit ja paikalliset toimijat yhteistyöhön sosiaalisen muutoksen ja hyvinvoinnin edistämiseksi eri puolilla maailmaa. Vuonna 2023 Kukunori on kouluttanut paikallisia Mental Health Ambassadoreja, jotka lähtevät käynnistämään ohjattuun toiminnalliseen vertaistukeen (GFP) perustuvaa ryhmätoimintaa Kenian ensimmäisissä kulttuuripajoissa mm. Webuyessa ja Nairobissa. 

Mistä GFP-mallin kulttuuripajoissa on kyse? Lue lisää täältä