Follow Us On

Meidän Havis! -asukastapahtuma 7.6. rakentuu yhdessä havukoskelaisten nuorten kanssa

Tiedote

Meidän Havis! -asukastapahtuma 7.6. rakentuu yhdessä havukoskelaisten nuorten kanssa

 

Kukunori ja Hyvän arjen rakentajat järjestävät maksuttoman Meidän Havis! -asukastapahtuman toista kertaa Vantaan Havukoskella. Rautkallion puisto täyttyy 7.6. klo 15–20 monipuolisesta ohjelmasta, joka toteutetaan tänä vuonna entistä vahvemmin paikallisten nuorten voimin. Nuoret osallistuvat ohjelmasuunnittelun lisäksi tapahtumatuotantoon ja heitä palkataan eri tehtäviin puistopäivän aikana.

Meidän Havis! -asukastapahtuma on osa 2023 käynnistynyttä Hyvän arjen rakentajat -ohjelmaa, jossa 11 järjestöä rakentaa turvallisempaa arkea Havukosken seudun lapsille, nuorille ja ikääntyville yhdessä Vantaan kaupungin sekä VaKe-hyvinvointialueen kanssa.

“Odotan innolla tämänvuotista tapahtumaa! Olemme hyödyntäneet oppeja viime kesän tapahtumasta, oppineet tuntemaan asukkaiden tarpeita sekä luomaan kontakteja. Erityisen iloinen olen siitä, että päätavoitteemme, eli nuorten osallistaminen tapahtumatuotantoon, on toteutumassa tänä vuonna entistä laajemmin”, iloitsee tapahtumavastaava ja Mielen hyvinvointi-tiimiä -tiimiä koordinoiva Soilikki Viljanen Kukunori ry:stä.

Yhteisöllinen puistopäivä tarjoaa osallistavaa tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille. Luvassa on muun muassa yhteisötaidetta, graffiti- ja kasvomaalausta, joogaa, futista, korista, tanssiesityksiä sekä live-esiintyjiä, kuten rap- ja r’n’b-artisti Hassan Maikal ja vantaalainen Sara Paakkari. Tuttuun tapaan tarjolla on myös hyvää ruokaa ja juomaa; keittoa, grillattavaa, kahvia, mehua ja leivonnaisia.

Nuoret mukana yhteisen asukastapahtuman tuottamisessa

Meidän Havis! -tapahtumalla pyritään tavoittamaan tänäkin vuonna erityisesti Havukoskella ja Koivukylässä asuvat nuoret ja nuoret aikuiset. Kukunori ja muut seudun nuorten parissa työskentelevät HAR-ohjelman toimijat ovat aktivoineet nuoria mukaan tapahtuman suunnitteluun eri tavoin:

“Ohjelmaa on ideoitu yhdessä nuorten kanssa niin Kukunorin kulttuuripaja Haviksessa, nuorisotalolla, musiikkipajoilla kuin yläkoulujen välitunti- ja harrastetoiminnan kautta. Paikalliset nuoret esittävät myös tapahtumassa yhdessä tuottamaansa musiikkia ja taidetta.”

Lisäksi nuoret tuottavat osan tapahtumapäivän maksuttomista yleisötarjoiluista.

“Nuoret vastaavat Unelmakahvilan leivonnaisista ja ovat rakentaneet alueella kiertävän kahvikärryn, jossa he tarjoilevat leipomaansa suolaista ja makeaa herkkua”, vahvistaa tapahtumatuottaja Essi Rikkola, joka tekee parhaillaan opintojensa lopputyötä Humakiin.

Yhteistyöllä palkataan nuoria tapahtumatehtäviin

Uutta tänä vuonna on HAR-ohjelman tarjoamat työmahdollisuudet alueen sadalle nuorelle Tradekan perustaman Kuluttajaosuustoiminnan säätiön rahoituksella. Rahoitus mahdollistaa nuorten palkkaamisen myös avustaviin tapahtumatehtäviin aina toimintapisteiden ohjaamisesta kävijöiden opastamiseen, ruokatarjoiluihin ja puistokentän siivous- ja ylläpitotehtäviin. 

“Tutustuminen tapahtumajärjestämiseen käytännössä kerryttää nuorille arvokasta – ja monille ihka ensimmäistä – työkokemusta. Nuorten työllistäminen on konkreettinen tapa vaikuttaa nuorten tulevaisuudennäkymiin ja työllistymiskehitykseen, mutta myös tärkeä keino lisätä nuorten osallisuutta ja arvostusta yhteisössä”, Viljanen sanoo.

Kukunorin ja Hyvän arjen rakentajien tapahtuma rakentuu tiiviissä yhteistyössä Vantaan kaupungin ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueen kanssa. Lisäksi useat kumppanit, kuten Havukosken nuorisotalo, Koivukylän kirjasto, MEK- ja Smile-hankkeet sekä Itä-Vantaa yhteisö ry, tuovat oman panoksensa päivän ohjelmaan. Tapahtuman rahoituksesta vastaa ohjelman koollekutsuja, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.

“Meidän Havis! on eri toimijoiden ja asukkaiden yhteisponnistus, jossa on ilo olla mukana. Viime vuoden tapahtumaan elokuussa osallistui noin 500 henkeä ja toivomme, että entistä useampi Havukosken ja Koivukylän asukas löytää paikalle kesän aloittavaan, iloiseen asukastapahtumaan!” Viljanen hymyilee.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Soilikki Viljanen, tapahtumavastaava
soilikki.viljanen@kukunori.fi
puh. 0400 610709
Kukunori ry

 

Meidän Havis! -asukastapahtuma