Follow Us On

Meidän Havis! -asukastapahtuma työllisti nuoria ja keräsi arviolta 850 kävijää

Tiedote

Meidän Havis! -asukastapahtuma työllisti nuoria ja keräsi arviolta 850 kävijää

 

Kukunorin ja Hyvän arjen rakentajien Meidän Havis! -tapahtuma keräsi kesäkuun alussa Vantaan Havukosken ja Koivukylän asukkaat yhteen jo toista kertaa. Yhteisöllisen taide- ja liikuntatapahtuman tarkoituksena oli tavoittaa erityisesti seudun nuoret ja nuoret aikuiset. Noin 60 nuorta työllistettiin ständi- ja tapahtumatehtäviin Tradekan perustaman Kuluttajaosuustoiminnan säätiön rahoituksella.

”Asukastapahtuma kokonaisuutena onnistui yli odotusten. Kävijöitä oli arviolta 850, eli yleisömäärä lähes tuplaantui edellisvuodesta. Olo on onnellinen, havukoskelaiset tulivat laajasti paikalle. Saimme palautetta, että koskaan aiemmin ei olla järjestetty vastaavaa alueella”, iloitsee tapahtumavastaava Soilikki Viljanen

Yhteisöllinen puistopäivä keräsi tänäkin vuonna kiitosta monipuolisesta ohjelmasta, johon kuuluivat livemusiikki-, taide- ja tanssiesitykset ja eri-ikäistä yleisöä osallistavat toimintapisteet aina graffitimaalauksesta kävelyfutikseen, sirkuspajaan ja yhteislauluun. 

“Saimme paljon positiivista palautetta, että ohjelmaa oli monipuolisesti ja eri paikoissa. Marttojen muurinpohjaletut ja nuorten unelmakahvila olivat erityisen mieluisia, samoin kuin glitter-, graffiti- ja saippuakupla-pajat sekä lavaesitykset.”

Myös Hyvän arjen rakentajat, Vantaan kaupunki ja muut yhteistyökumppanit näkyivät vahvasti tapahtumassa ja keräsivät toimintaständeilleen etenkin lapsiperheitä. Samalla HAR-ohjelman järjestöt pääsivät esittelemään seudulla vuoden aikana käynnistämiään palveluja, ja tarjolla oli myös juttuseuraa eri-ikäisille asukkaille arjen huolien jakamiseen.
 

Haviksen omat nuoret asukastapahtuman kantavana voimana

Havukosken seudun nuoret ja nuoret aikuiset ovat Kukunorin HAR-työskentelyn ja samalla Meidän Havis! -tapahtuman tärkein kohderyhmä. Viljanen kiitteleekin sitä, että paikallisten nuorten osallisuus näkyi tänä vuonna vahvasti koko tapahtuman aikana.

“Nuoret antoivat vahvan panoksensa ohjelmaan ja pystyimme myös mahdollistamaan ensimmäisiä työkokemuksia kymmenille nuorille läpi tapahtuman. Nuoria työskenteli monipuolisesti eri tehtävissä; osa leipoi unelmakahvilaan tuotteita etukäteen, osa ilahdutti yleisöä kiertävällä kahvilakärryllä ja tarjoili ruokaa ikäihmisille. Osa esiintyi lavalla ja työllistyi erilaisiin ständi-, siivous- ja järjestelytehtäviin.”

Havukoskelaisten nuorten kanssa työskentelevä ja tapahtuman lavatuotannosta vastannut Kukunorin Jarno Karjalainen oli erittäin tyytyväinen nuorten työpanokseen.

“Tapahtumapäivän alku oli intensiivistä ja tekemistä riitti paljon, mutta selvisimme melko vähillä kommelluksilla. Eräskin keikkatyöhön tulleista nuorista osasi toimia lavatekniikan apuna niin hyvin, että he keskustelivat mahdollisuudesta mennä jatkossakin työskentelemään Velmun porukoihin. Ihan huippu tyyppi!”

Jarnon mieleen jäivät myös kulttuuripajalla ja koulun bänditoiminnassa kohdatut nuoret, jotka esittivät tapahtumassa omaa musiikkiaan.

“Osa nuorista taisteli jännityksen kanssa, mutta onneksi he uskalsivat tulla paikalle – se oli suuri voitto! Nuoret tukivat toisiaan hienosti jännittävässä tilanteessa. Haviksen bändikerho 4M. Watts vaati myös alkuun paljon tsemppaamista, mutta jengi löysi hienosti yhteishengen jännittävässä tilanteessa. Olen heistä tosi ylpeä.”

HAR-ohjelma jatkuu seudun nuoria työllistäen

Hyvän arjen rakentajien ohjelman järjestöt jatkavat työtään Havukoskella 2025 ja myös Meidän Havis! toteutetaan ensi vuonna yleisöltä, nuorilta ja kumppaneilta saadun palautteen pohjalta. Viljasen mukaan nuorten osallistaminen tulee olemaan jatkossakin tapahtuman keskeisessä roolissa.

“Uskomme, että meillä on entisestään paremmat mahdollisuudet osallistaa nuoria tapahtuman sisällöntuottamiseen, koska tunnemme heitä yhä enemmän.”

Havukoskelaiset nuoret voivat hankkia Tradekan ja HAR-ohjelmayhteistyön kautta työkokemusta myös loppuvuoden aikana.

”Keikkatyötä voivat tarjota HAR:n eri työpaketit tukemaan toimintaansa alueella. Tehtävät liittyvät mm. taideprojekteihin, lasten ja nuorten harrastustoiminnassa avustamiseen tai ikääntyneiden parissa työskentelemiseen”, Viljanen kertoo.

Entä mikä on Viljasen viesti seudun nuorille, jotka antoivat panoksensa tapahtumaan tai ovat kiinnostuneita keikkaluonteisesta työstä omalla kotiseudulla? 

“Iso kiitos! Alueella asuu paljon vastuullisia, oma-aloitteisia ja fiksuja nuoria ihmisiä. On ollut ilo saada tutustua ja oppia heiltä. Kannattaa myös seurata Work Pilots-alustalla tarjolle tulevia tehtäviä Havukoski-Koivukylä alueella ja olla aktiivinen työnhaussa!”

Kukunori kiittää kaikkia tapahtumaan toteuttamiseen osallistuneita nuoria, Hyvän arjen rakentajia ja muita yhteistyökumppaneita. Tästä on hyvä jatkaa yhteistä työtä turvallisemman arjen rakentamiseksi Havukosken seudulla!

Lisätietoja:

Soilikki Viljanen, tapahtumavastaava
soilikki.viljanen@kukunori.fi
puh. 0400 610709

 

Kuvat: Topi Kaskinen, @topi_kaskinen