Follow Us On

Kukunori lyhyesti

Kulttuurin ja hyvinvoinnin liitto Kukunori ry on järjestö ja kehittäjäorganisaatio, joka innostaa kaikkia tarttumaan toimeen ja kehittämään uutta hyvinvoinnin kulttuuria. 

Hyvinvoinnin edellytys on hyvä mielenterveys. Toimintakulttuurimme ja näkymättömät rakenteet vaikuttavat meidän kaikkien hyvinvointiin ja niistä täytyy puhua ja tuoda niitä näkyväksi, jotta niihin voidaan vaikuttaa.

Kukunori tuo ihmiset ja yhteisöt, järjestöt ja organisaatiot yhteen etsimään uusia ratkaisuja, joilla luodaan hyvinvointia etenkin yhteiskunnan haavoittuvammassa asemassa oleville. Työtapojamme ovat muun muassa kokeilukulttuuri, muutosmuotoilu ja kulttuurin tekeminen yhdessä.

Kukunori on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys. Toimimme aktiivisesti erilaisissa yhteisöissä ja organisaatiomme on HALIn ja Kulta Ryn, sekä Gamianin jäsenenä. 

Tarinamme

Kukunori perustettiin vuonna 2012 kahden pitkään alalla toimineen henkilön ideasta: Mitä jos tekisimme mielenterveystyötä aivan uudella tavalla?

Järjestömme nimi tulee runoilija Lauri Viidan teoksesta Kukunor: Satu ihmislapsille. Vakavien mielenterveysongelmien kanssa läpi elämänsä paininut kirjoittaja oli elävä esimerkki siitä, etteivät mielenterveysongelmat ole korkeakulttuurin luomisen este. Yhtäältä hänen elämänsä muistuttaa myös siitä, ettei kulttuurin luominen poista mielenterveysongelmia.

Jäsenjärjestöt

Ratkaisut löydetään yhdessä. Tutustu jäsenjärjestöihimme ja tule mukaan joukkoon!

Tutustu jäsenjärjestöihin täältä

Kansainvälisyys

Maailman ihmiset ovat lähtökohtaisesti samanlaisia, unelmoivat samanlaisista asioista sekä kokevat samankaltaisia haasteita elämässään. Tätä ymmärrystä edistääksemme kehitämme toimivia malleja ja menetelmiä sekä teknisiä innovaatioita.

Teemme kansainvälistä yhteistyötä tuomalla uusia innovaatioita Suomeen sekä viemällä innovaatioita maailmalle. Rakennamme kulttuurihyvinvoinnin verkostoja, jotka kokoavat, kytkevät ja koordinoivat alan toimijoita sekä palveluiden käyttäjiä.