Follow Us On

Vertaisohjaajakoulutus 2024

Vertaisohjaajakoulutuksen avulla voit kehittää ryhmänohjaustaitoja, lisätä itsetuntemustasi ja tutustua uusiin ihmisiin! Koulutuksen jälkeen saat todistuksen ja voit vetää ryhmää 1-5 kertaa työntekijöiden tuella tai halutessasi pidempään. 

Seuraava koulutus järjestetään vuoden 2024 alussa.

Kulttuuripaja NET toiminta on suunnattu naisille (jokaisen itsemäärittelyä kunnioittaen), joilla on kokemuksia turvattomuudesta tai haastavista elämäntilanteista.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä vertaisohjaajalta vaaditaan?

Vertaisohjaajilta toivomme innostusta toimintaan sekä kykyä kohdella muita ystävällisesti ja asiallisesti. Sinun tulee myös pystyä sitoutumaan yhteisiin sääntöihin, sopimuksiin ja aikatauluihin. Erityistaitoja tai aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta ei vaadita.

Mitä sisältöjä koulutuksessa käydään läpi?

Koulutuksessa perehdytään ohjatun toiminnallisen vertaistuen malliin ja sen viemiseen käytäntöön ryhmässä ryhmänohjaamisen taitoja unohtamatta. Kartoitamme myös omia voimavarojamme, unelmiamme, rajojamme ja sitä, mitä voimme antaa muille. Yhdessä pohdimme myös naiseutta ja yhteisöllisyyden luomista naisporukkaan. Koulutuksen päätteeksi vietämme valmistujaisjuhlaa porukalla. 

Mitä voin tehdä koulutuksen käytyäni?

Koulutuksen käytyäsi voit vetää haluamaasi toiminnallista ryhmää kulttuuripajallamme työntekijöidemme tuella. Autamme sinua ryhmän suunnittelussa, markkinoinnissa sekä tarjoamme tilat ja välineet ryhmän toteuttamiseen. 

Millaista ryhmää voin vetää? Mitä ryhmissä voidaan tehdä?

Kulttuuripajan ryhmät rakentuvat vertaisohjaajien näköisiksi eli pyrimme tukemaan erilaisten taitojen kehittymistä pajoissa. Useimmiten ryhmät liittyvät uusien taitojen opetteluun tai harrastuksen ympärille. Halusitpa sitten rakentaa CV-pajan, valokuvausryhmän tai koodauspajan tämä on meillä mahdollista, kuten liikunta tai luovat ryhmätkin. 

Voinko osallistua koulutukseen, jos en tiedä haluanko vetää ryhmää?

Toivomme, että vertaisohjaajakoulutukseen osallistuneet olisivat lähtökohtaisesti kiinnostuneet vetämään ryhmää koulutuksen jälkeen. Voit kuitenkin osallistua koulutukseen vaikka et tietäisi mitä ryhmää haluat vetää tai olisit vielä epävarma ryhmän vetämisestä. Voit aloittaa ryhmän ohjaamisen myös yhdessä työntekijän tuella tai toisen vertsikan kanssa! 

Saanko palkkaa ryhmän vetämisestä?

Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoistyötä, josta ei makseta palkkaa. Kulttuuripajatoiminta perustuu vertaisuuden ajatukseen, jossa myös vertaisohjaaja on osa ryhmää oppien uutta myös toisilta. Katamme ryhmän kulut kuten materiaalihankinnat, tilavuokrat jne. 

Mitä saan vertaisohjaajana toimimisesta?

Vertaisohjaamisen kautta voit kehittää ryhmänohjaamisen taitojasi ja saada arvokasta kokemusta. Koulutuksen suorittamisesta ja ryhmän ohjaamisesta saat todistuksen, jota voit hyödyntää esimerkiksi koulutukseen tai työhön hakiessasi.  Järjestämme vertaisohjaajille myös virkistystilaisuuksia ja muuta mukavaa toimintaa, joihin voit halutessasi osallistua.

Elina Perttola ja Kosar Naeemi istuvat pöydän ääressä katsoen kameraan

Ota yhteyttä

Kysymyksiä vertaisohjaajana toimimisesta? Laita whatsappia, sähköpostia tai soita:

Kosar Naeemi

kosar.naeemi@kukunori.fi / 040 5678 932