Follow Us On

Nuoret ja mahdollisuus osallisuuteen | Vieraina Romanifoorumin Allan ja Kyösti

Nuoret ja mahdollisuus osallisuuteen | Vieraina Romanifoorumin Allan ja Kyösti

5.2.2024
Podcast

Kuinka yhdenvertaisuus toteutuu tänä päivänä suomalaisessa yhteiskunnassa romaninuorten osalta? Entä millä keinoilla nuoren osallisuuden kokemusta voidaan tukea ja sitä rajoittavia esteitä purkaa niin yksilön mielessä kuin yhteisöjen ja ihmisten välillä?

Markuksen kanssa päivän polttavasta aiheesta keskustelevat Romanifoorumin Allan Armas Lindberg ja Kyösti Florin, jotka omalla työllään ja esimerkillään ravistelevat kulttuurisia ennakkoluuloja, luovat rakentavaa vuoropuhelua ja tulevaisuuden toivoa romaniyhteisöjen nuorille. Esimerkkinä tästä on Romanifoorumin ja Diakin Mahdollisuus osallisuuteen -yhteishanke, jolla rohkaistaan romaninuoria löytämään voimavaransa ja paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa, työelämässä ja opinnoissa: 

”Osallisuuteen liittyy vahvasti oman arvon löytyminen, mutta myös se että alkaa arvostamaan toista ihmistä. Se vaikuttaa asenteisiin ja siihen että alkaa nähdä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Meissä on enemmän samanlaisuutta kuin erilaisuutta.”

 

Suomen Romanifoorumi on suomalaisten romanijärjestöjen keskusliitto ja Kukunori ry:n jäsenjärjestö. Voit tutustua DIAK:n ja Romanifoorumin Mahdollisuus osallisuuteen -yhteishankkeeseen osoitteessa: mahdollisuusosallisuuteen.fi