Follow Us On

Propellipäät haastaa suomalaiset järjestöt tarjoamaan töitä ja kokeilemaan rohkeasti kokemusasiantuntijoiden kanssa!

Blogi

Propellipäät haastaa suomalaiset järjestöt tarjoamaan töitä ja kokeilemaan rohkeasti kokemusasiantuntijoiden kanssa!

 

Koronavirus on heittänyt Suomen ja suomalaiset järjestöt uuteen tilanteeseen. Moni asia peruuntuu, siirtyy tai muuntuu.  Koronatilanteesta johtuen myös monen kokemusasiantuntijan työt ovat loppuneet äkillisesti. Suuri määrä kapasiteettia ja kyvykkyyttä on nyt vailla käyttöä, odottamassa tehtävää.

Kokemusasiantuntijat ovat oleellisessa osassa suomalaisen yhteiskunnan kehittämisessä. Propellipäät ovat yhteistyössä laajan verkostonsa kanssa kehittäneet kokemusasiantuntijoina ja heidän kanssaan uusia rooleja ja uutta työtehtäviä, jotka palvelevat Suomea paremmin. Kokemusasiantuntijat toimivat muutoksen muotoilijoina, digitaalisina fasilitaattoreina, taiteen matkaoppaina ja monessa muussa uudessa roolissa, uudenlaisissa työtehtävissä, jotka on kehitetty kokeilemalla.

Samalla kun kokemusasiantuntijoiden tehtävät ovat jääneet jäähylle, järjestöt miettivät mitä voimme tehdä suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Toiminnan peruuntuminen ja siirtyminen nettiin on vapauttanut myös resursseja. Mitä mahdollisuuksia meille avautuukaan, kun pohdimme näitä uudelleen?

Propellipäät haastavat suomalaiset järjestöt ja hankkeet mukaan tarjoamaan työtehtäviä kokemusasiantuntijoille ja kantamaan järjestöjen osalta yhteiskuntavastuuta vaikeassa tilanteessa, jossa moni kokemusasiantuntija on jäänyt vaille toimeentuloa.

Mieti voiko järjestösi käyttää tilanteesta johtuen säästöön jäävää budjettia uudella luovalla tavalla ja samalla kehittää uutta sisältöä ja toimintaa kokeilemalla kokemusasiantuntijoiden kanssa? Tarvitsetko apua ja näkemystä palvelun kehittämiseen, tiedottamiseen, saavutettavuuden ja esteettömyyden kehittämiseen, johtamaan ja osallistumaan monimuotoisiin muotoiluprosseihin? Näytetään yhdessä, että kolmas sektori on ketterä, rohkea ja nopea tarttuman toimeen.

Propellipäät lähtevät itse jo nyt tätä kokeilemaan, tarjoamalla kokemusasiantuntijoille mahdollisuuden ideoida ja tuottaa huhtikuun 2020 aikana kolme kokeilua, joiden tulokset tulevat kaikkien avoimeen käyttöön välittömästi. Kokeilut toteutetaan kokemusasiantuntijoiden johdolla ja hyötyjinä olemme me kaikki.

Lähde sinäkin mukaan avaamalla vastaavankaltainen ideahaku myös omassa järjestössäsi. Voit olla tarvittaessa meihin yhteydessä. Mietitään yhdessä!

Olemme järjestökentällä pystyneet osoittamaan jo nyt, että digitaalinen työskentely on mahdollista. Olemme nopealla aikataululla pystyneet oppimaan, sopeutumaan ja joutuneet miettimään, miten auttaa ihmisiä ja järjestää toimia etänä. Kukunori ry:n Propellipäät -hanke tukee suomalaisia järjestöjä kokeilukulttuurin keinoin. Voimme muotoilla muutoksen yhdessä kun otamme kaikkien taidot ja kyvyt käyttöön suunnittelusta, toteutukseen, käyttämisestä kehittämiseen. Yksi keskeisistä ajatuksista on, että me olemme muutoksen moottoreita, me olemme rohkeita kokeilijoita.

Me kaikki olemme Propellipäitä.

Osallistu kampanjan tapahtumaan myös Facebookissa!

Tule mukaan!

Markus Vähälä
Hankepäällikkö
Propellipäät
Kukunori ry

www.propellipaat.net
www.kukunori.fi

Propellipäät tukee ja kehittää suomalaisia sosiaalialan järjestöjä kokeilukulttuuria ja tiedolla johtamista edistämällä.

Kukunori ry on kulttuurin ja hyvinvoinnin keskusliitto. Järjestöön kuuluu 40 suomalaista yhdistystä.