Follow Us On

Työterveyshuoltoa vai kokonaisvaltaista mielen hyvinvointia? | Vieraana Baronan Jenni Närvä

Työterveyshuoltoa vai kokonaisvaltaista mielen hyvinvointia? | Vieraana Baronan Jenni Närvä

7.11.2023
Podcast

Suomalaisen työelämän mielenterveyspoissaolot jatkavat kasvua – mikä neuvoksi? Mitä jos työnantajat ottaisivat laajempaa sosiaalista vastuuta työntekijöistään? Voisiko avain parempaan hyvinvointiin löytyä inhimillisten perusasioiden ääreltä?

Jaksossa Baronan työkyky- ja hyvinvointiasioista vastaava Jenni Närvä ja Mielenturvaa-verkoston Soilikki Viljanen keskustelevat työelämän mielen hyvinvointia edistävistä uusista ratkaisuista ja näkökulmista. 

Yksi rohkeista avauksista on Jennin Baronalla luotsaama Hyvinvointitiimi-malli, joka toimii etenkin nuorille työntekijöille ennakoivana ensitukena vaikeassa elämäntilanteessa, olipa kyseessä vapaa-aika tai työ: ”Ne voi olla arkisia juttuja, jotka saa mielen matalaksi. Liian usein asioita, jotka kuuluvat työpaikoille tai muun tuen piiriin, ulkoistetaan työterveyshuoltoon.”


Mielenturvaa on työelämän toimijoista koostuva verkosto, jonka tavoitteena on tehdä mielenterveyden vahvistamisesta osa jokapäiväistä arkea kaikilla työpaikoilla. 

Barona on yksi Mielenturvaa-verkoston perustajista ja Suomen suurimpiin kuuluva työnantaja, joka tarjoaa monelle nuorelle elämän ensimmäisen työpaikan. Yrityksen uudella Hyvinvointitiimillä halutaan edistää työntekijöiden kokonaishyvinvointia osana työkykyä. Malli otettiin käyttöön keväällä 2023 ja tulokset ovat lupaavia.