Follow Us On

Opiskelijan mielen monet haasteet | Vieraana Nyyti ry:n Tommi Yläkangas ja SYLin Jesse Häyhä

Opiskelijan mielen monet haasteet | Vieraana Nyyti ry:n Tommi Yläkangas ja SYLin Jesse Häyhä

6.5.2024
Podcast

Yhä useampi opiskelija kokee suorituspaineita, uupumusta tai yksinäisyyttä. Millaiset asiat opiskeluarjessa aiheuttavat kuormitusta ja millaisia yhteiskunnallisia trendejä haasteiden taustalta löytyy? Mitä keinoja voimme löytää opiskelijoiden heikentyneen mielenterveystilanteen parantamiseksi?  

Näitä ja muita ajankohtaisia kysymyksiä pohditaan jaksossa, jossa Nyyti ry:n Tommi Yläkangas ja Suomen ylioppilaskuntien liiton Jesse Häyhä liittyvät Anitan seuraan. Jakso tarjoaa tuoreita näkökulmia opiskelijoiden hyvinvoinnin tilanteeseen sekä erilaisiin mahdollisuuksiin rakentaa mieliystävällisempää opiskeluympäristöä ja -arkea:

”Vertaistuki ja ennaltaehkäisevä näkökulma on ihan ydinjuttu. On tärkeää, että opiskelijan arjessa on sosiaalisia kohtaamisia ja yhteisön tukea mielenterveysasioissa. Aika moni asia voi ratketa vertaistuen kautta.”

 

Opiskelija, kaipaatko apua arjen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä? Nyyti ry tarjoaa tietoa, vertaistukea, chat-palveluja ja ryhmätoimintaa. Lue lisää: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL on opiskelijajärjestö, joka edustaa noin 140 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa. Etsitkö mahdollisuuksia vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointiasioissa? Lue lisää: https://syl.fi/vaikuttaminen/⁠