Follow Us On

Kukunori-viikko: Hyvinvoinnin viestijöiden termisanakirja -workshop

24.8.2021 @ 14:00 - 15:15
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Magendan päällä teksti: pop-up viikko 24-28.8. Mitä tulevaisuus voisi tarjota sinulle, minulle ja meille?

Millaisia sanoja käyttää kun puhumme päihteidenkäyttäjistä, mielenterveyden haasteista tai vammaisuudesta? Millaista kulttuuria me viestijöinä rakennamme sisältöä tuottaessamme?

Kukunori-viikon viestijöille suunnatussa tilaisuudessa pääset pohtimaan yhdessä muiden kanssa millaisia termejä ja sanoja käytämme. Perehdymme aiheeseen mielenkiintoisen alustuksen kautta ja alamme rakentaa yhteistä ja kaikille avointa termisanakirjaa viestinnän teon tueksi.

Aiheen pariin meidät johdattelee Kalliola-konsernin asumispalveluiden johtaja Paula Rautoja. Rautoja puhuu kielenkäytön merkityksestä toipumiskulttuurille; siitä miten luomme puheella yhteistä todellisuutta, joka voi joko edistää tai vaikeuttaa toipumista. Saamme myös käytännön esimerkkejä ja kokemuksia päihdekuntoutuksen näkövinkkelistä ja tutustumme EPT-verkoston huoneentauluun vältettävistä ja suositeltavista termeistä.

Kuulemme myös kokemusasiantuntija Päivi Rissasen ajatuksia siitä, mitä mielenterveyteen liittyvät käsitteet tarkoittavat ihmiselle, jolla itsellä on mielenterveysongelma. Miksi on tärkeää pohtia sitä, mitä käsitteitä käytetään mielenterveysongelmista ja ihmisistä puhuttaessa? Rissanen työskentelee kehittäjä-sosiaalityöntekijänä Mielenterveyden keskusliitossa recovery toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa hankkeessa. Hänen väitöskirjansa Toivoton tapaus? Autoetnografia sairastumisesta ja kuntoutumisesta analysoi omakohtaista sairastumisen ja kuntoutumisen kokemusta.

Workshop-tilaisuus järjestetään etänä Zoom-ympäristössä. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu max 20 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan webinaariin Pokka työkalussa: https://pokka.kukunori.fi/kukunori/kukunoriviikko_termisanakirjaworkshop

Tiedot

Päivämäärä:
24.8.2021
Aika:
14:00 - 15:15
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Etätapahtuma

Järjestäjä

Kukunori