Follow Us On

Tule mukaan Zoom-tapaamiseen!

Blogi

Tule mukaan Zoom-tapaamiseen!

 

Zoom-videopuhelu on kätevä tapa hoitaa erilaisia tapaamisia ja kokouksia etänä. Olemme keränneet Kehitysvammaliiton kanssa nämä ohjeet joilla pääset liittymään mukaan Zoom-tapahtumaan.

Seuraava paikka kokeilla Zoomia meidän kanssa on ensi viikon Uteliaiden kehittäjien etäkahvila, joka on poikkeuksellisesti pääsiäisen takia auki torstaiaamuna klo 9-10.30, klikkaa itsesi mukaan: https://zoom.us/j/6582428095

Pikaohje Zoom-tapaamisen osallistujalle

Liity Zoom-kokoukseen tai tapahtumaan klikkaamalla sinulle jaettua linkkiä. Sinun ei tarvitse ladata koneellesi tai puhelimellesi erillistä ohjelmaa kokoukseen osallistumista varten tai tehdä tunnuksia palveluun. Linkin avaaminen riittää!

Kun olet klikannut linkistä, kirjoita nimi tai nimimerkki, jolla haluat kokouksessa esiintyä. Zoomissa ei ole pakko käyttää omaa nimeä!

Vahvista seuraavaksi, että ohjelma saa käyttää tietokoneesi mikrofonia ja kameraa.

Olet liittynyt kokoukseen!

Otathan huomioon seuraavat tekniset seikat:

  • Kun saavut paikalle, vilauta alkuun kasvosi kamerassa ja tervehdi muita. Varsinkin nyt kun olemme erillämme toisistamme, keskusteluun osallistujien kasvot on mukava nähdä. Mikäli haluat, voit kuitenkin myös olla käyttämättä kameraa -Zoomissa voit olla mukana myös anonyymisti!
  • Sulje mikrofoni ja kamera silloin kun et puhu. Näin äänimaisema säilyy rauhallisena ja yhteys ei pätki. Mikrofonin ja kameran päälle/pois-painikkeet löydät vasemmasta alareunasta. Alareunasta löydät myös “chat”-napin. Sitä painamalla aukeaa chat-ikkuna, jossa voit chattailla muiden kanssa kokouksen aikana.
  • Samoin alareunasta löytyy “participants”-nappi, jota painamalla näet listan kaikista osallistujista sekä “mute” tai “unmute” eli “mykistä” tai “epämykistä” napin. Tästä napista saat siis mikrofonisi päälle ja pois. Täältä löydät myös oikealta toiminnon “raise hand” eli “viittaa”. Tätä painamalla voit viitata ja pyytää tällä tavalla puheenvuoroa kokouksen aikana. Alareunassa oleva “reactions”-nappi on reagoimista varten. Voit peukuttaa tai taputtaa muiden hyville ideoille tätä kautta kokouksen aikana!
  • Kokouksesta voi poistua painamalla “end meeting” painiketta oikeassa alareunassa.
  • Jos yhteys katkeaa, pääset liittymään kokoukseen uudelleen samalla linkillä.

Mukavaa tapaamista!

 

Voit myös printata ohjeet itsellesi pdf-muodossa tästä linkistä: Pikaohje_Zoom-osallistujalle.