Follow Us On

Kaunis peli -dokumentti julkaistu

ihmisiä makaamassa jalkapallokentällä. Päällä teksti kaunis peli 9.12.2021

Tiedotteet

Kaunis peli -dokumentti julkaistu

 

Kaunis peli -dokumentissa seurataan kolmen eri Kävelyfutis-joukkueen treenejä ympäri Suomen. Samalla se on kuitenkin tarina paljon enemmästä kuin pelkästä joukkuepelistä. Se on tarina haasteista, oman paikkansa löytämisestä ja yhteisöön kuulumisesta. 9.12.2021 julkaistu dokumentti on katsottavissa ilmaiseksi Kukunorin Youtube-kanavalla.

Koronatilanne muutti turnauksen dokumentiksi

Kävelyfutisvuoden kohokohta KukunoriCup turnaustapahtuma jouduttiin koronatilanteen vuoksi perumaan vuonna 2021. Turnauksen peruminen herätti kysymyksen siitä, miten voisimme tuoda kävelyfutiksen harrastajat yhteen iloitsemaan lajista turvallisesti. Näin syntyi idea dokumentista, jossa ääneen pääsisivät itse pelaajat.

“Kävelyfutisjoukkueissa vallitsee erityinen, monista muista joukkuelajeista poikkeava henki ja joukkueet ovat täynnä kiinnostavia ja mahtavia tyyppejä. Paras tapa oppia tuntemaan lajia, on tutustua kävelyfutiksen harrastajiin. Dokumentilla halusimme myös osoittaa arvostusta pelaajia ja joukkueita kohtaan”, Kävelyfutiksen hankepäällikkö Aapo Kotkavuori kertoo.

Dokumentissa haluttiin tuoda esille pelaajien tärkeiksi kokemia teemoja

Dokumentin tekijöiksi valikoitui suosituksien perusteella Mungon porukka, joilta löytyi kokemusta myös järjestöjen kanssa työskentelystä. Yhteisissä tapaamisissa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, että dokumentissa keskityttäisiin haastatteluissa pelaajien esiin nostamia asioihin, emmekä yrittäisi etukäteen päättää dokumentin tarkkaa sisältöä. 

Musiikintekijät dokumenttiin palkattiin Roso-tuotannon kautta. Hakijoista valikoitui mukaan kaksi osaavaa tekijää; Jarkko Rytkönen ja Riku Väärä, joiden innostus ja halu hypätä mukaan tilausprojektiin tekemään dokumenttiin sopivaa musiikkia vakuutti valitsijatiimin. Dokumentin soundtrack syntyi osaavien tekijöiden käsissä nopeasti ja musiikeilla saatiin dokkariin aitoa urheilujuhlan tuntua.  

Kävelyfutiksen tavoitteena on lisätä hyvinvointia liikunnan avulla. Pelikentillä inspiroiva ja mielekäs tekeminen, osana joukkuetta toimiminen ja yhdessä koetut ainutlaatuiset hetket tukevat tätä tavoitetta liikkumisen terveyshyötyjen lisäksi. Peliporukoissa koetaan yhdessä onnistumisia ja pettymyksiä ja toimitaan asiantuntijoina. Pelaaminen ja joukkueen kanssa yhdessä olo on arvokasta itsessään!

Toimintamme kohderyhmänä ovat päihde- ja mielenterveyskuntoutujat ja sote-alan ammattilaiset. Järjestämme liikuntaa niille, jotka ovat jääneet liikunta- ja hyvinvointipalveluiden ulkopuolelle ja tarjoamme mahdollisuuden harrastaa omaan elämäntilanteeseen sopivalla tavalla.