Follow Us On

Kansainvälistymisen myyttejä purkamassa -webinaari

5.10.2022 @ 14:00 - 16:30
Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sanontakin kuuluu että kukaan ei tule kotoa hakemaan, mutta miksi suomalaiset organisaatiot eivät osaa viedä osaamistaan maailmalle? Mitä jos seuraava kansainvälinen menestystarina ei olisikaan teknologinen, vaan sosiaalinen tai yhteiskunnallinen?

On aika lopettaa itsemme aliarviointi, ja lunastaa odotukset – suomalaista osaamista arvostetaan kansainvälisesti. Väylää maailmalle ei tarvitse raivata itse, sillä nyt laitetaan jakoon parhaat käytänteet esimerkkien kautta.

Webinaarissa pureudumme suomalaisen osaamisen kansainvälistämiseen mielenkiintoisten esimerkkien kautta. Parhaita käytäntöjä jakavat erilaisten suomalaisten organisaatioiden edustajat.

Webinaarissa kuulemme muun muassa:
Mistä löytää uskallusta visioida isosti?
Miten lähteä liikkeelle?
Miten voi kansainvälistyä pienillä resursseilla?

Webinaarin järjestää yhteistyössä Kukunori ry ja Måndag. Kukunorilla ja Måndagilla on vahvaa osaamista kansainvälisistä verkostoista sekä eri sektoreiden toimijoiden yhteen tuomisesta. Webinaari on osallistujille maksuton.

Ajankohta: Ke 5.10. klo 14-16.30. Webinaari on maksuton.

 

Puhujina

Soilikki Viljanen

Soilikki Viljanen puhujakuva

Suomi tarvitsee kipeästi arvolähtöistä kannattavaa liiketoimintaa – mitä se on?

Kompleksiset toimintaympäristömme ongelmat edellyttävät useanlaisia toimijoita sekä uusia ratkaisuja. Millaisia ovat yhteiskunnalliset yritykset (social enterprise) eli yritykset, joilla on paine osallistua yhteiskunnallisesti keskeisten ongelmien ratkaisuun sekä millaisia innovaatioita niissä tuotetaan?

Soilikki Viljanen (KTM, EMBA) viimeistelee väitöstutkimustaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun Ethos-tutkimusryhmässä. Tutkimuksessaan hän on perehtynyt innovaatioihin yhteiskunnallisissa yrityksissä. Soilikki toimittanut aihepiiriin liittyvän teoksen Arvovallankumous (Edita)

 

Mika Välitalo, Fingo

Mika Välitalo puhujakuva
Järjestöt ja yritykset maailmaa pelastamassa: miten luodaan kannattavia ja vastuullisia ratkaisuja?

Esitys avaa järjestöjen ja yritysten onnistumisen avaintekijöitä käytännön esimerkkien kautta. Mitä tarvitaan, jotta eri toimijat voisivat paremmin ratkaista globaaleja ongelmia?

Mika työskentelee suomalaisten kansaisjärjestöjen ja heidän paikallisten kumppaneidensa kanssa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Mikan osaamisen keskiössä ovat innovaatiotaidot, teknologia ja yritysyhteistyö. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus kehitysyhteistyöstä ja hän on tehnyt yritysten kanssa laajasti yhteistyöstä kehitystavoitteiden saavuttamiseksi. 

 

 

Eelis Hemberg, Finnpartnership

Eelis Hemberg puhujakuva

Eelis Hemberg edustaa ulkoministeriön rahoittamaa Finnpartnership-liikekumppanuusohjelmaa, jonka tavoitteena on synnyttää positiivisia kehitysvaikutuksia edistämällä liiketoimintaa Suomen ja kehitysmaiden välillä. Eelis on kehitysyhteistyön ammattilainen ja koulutukseltaan vesi- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Tilaisuudessa hän kertoo liikekumppanuustuen tuomista kansainvälistymismahdollisuuksista kehitysmaihin yrityksille ja järjestöille.

 

 

 

 

Arto Sivonen, Måndag

Arto Sivonen puhujakuva

Shared actions. Miten voimme rakentaa toimivia kansainvälisiä verkostoja erilaisten toimijoiden välille?

Arto on luova toimisto Måndagin perustaja, julkisten ja yksityisten tahojen yhdistämiseen erikoistunut fasilitaattori ja kaupunkiaktivisti. Vuosien varrella Arto on ollut mukana useissa hankkeissa, jotka ovat sekä käynnistäneet että aktivoineet yhteiskunnallista muutosta. Arton mielestä vanhat toimintatapamme tarvitsevat uudelleenrakennusta. Muutoksen työkaluina hän uskoo radikaaliin avoimuuteen, avoimeen viestintään ja osallistavaan lähestymistapaan.

 

 

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2022
Aika:
14:00 - 16:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,

Tapahtumapaikka

Etätapahtuma

Järjestäjät

Kukunori
Måndag