Follow Us On

Meidän Havis! yhteisöllinen asukastapahtuma

Tiedotteet

Meidän Havis! kutsuu havukoskelaiset yhteisölliseen asukastapahtumaan

 

Kukunori ja Hyvän arjen rakentajat -verkosto järjestävät Vantaan Havukoskella lauantaina 26.8. klo 15–20 Meidän Havis! -tapahtuman. Maksuttoman asukastapahtuman tarkoituksena on tarjota Havukosken ja Koivukylän asukkaille yhteinen puistopäivä live-musiikin, taiteen ja liikunnan parissa. Samalla verkoston toimijat kertovat tulevista arjen palveluista. Monipuolista ohjelmaa ovat olleet suunnittelemassa paikalliset nuoret.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän asukastapahtuman paikkana toimii alueen kohtaamispaikka, Puistokenttä Rautkallio. Puisto täyttyy tapahtumapäivänä eri toimintapisteistä, live-musiikkikeikoista, kulttuuriesityksistä ja tapahtumastandeista. Tekemistä ja kokemista löytyy niin lapsiperheille, nuorille kuin ikääntyville. Tarjolla on myös ruokaa 500 ensimmäiselle.

“Päivän ohjelma tarkentuu vielä viikkojen aikana, mutta luvassa on monipuolinen kattaus ohjelmaa kaikenikäisille sirkuskoulusta kävelyfutikseen ja streetdanceen”, tapahtuman vastaava tuottaja Kaisa Ollilla Kukunorilta kertoo. 

Yhteisöllisen tapahtuman suunnittelussa on huomioitu Havukosken monikulttuurinen luonne. Tämä näkyy esimerkiksi päivän ruokatarjonnassa, jossa yleisölle on tarjolla mm. paikallisten kotikokkien valmistaa perinneruokaa, kuten sambusaa.

Seksikäs-Suklaa ja graffitimaalausta – nuorten ääni esillä tapahtumassa

Tapahtumalla halutaan tavoittaa erityisesti Havukosken seudun nuoret ja nuoret aikuiset, jotka ovat osallistuneet ohjelman suunnitteluun monin tavoin. Päivän aikana esiintyy mm. suosittu artisti Seksikäs-Suklaa sekä muita bändejä. Lisäksi paikalla voi kokeilla mm. graffititaidetta, pelata futista ja korista.

“On mahtavaa, että paikallisten nuorten ääni, taito ja luovuus pääsevät tapahtumassa esiin.”, Kaisa kertoo.

Tapahtuma tutustuttaa seudulla käynnistyneeseen Hyvän arjen rakentajat -ohjelmaan

Meidän Havis! -tapahtuman taustalla on Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön tukema Hyvän arjen rakentajat -ohjelma, jossa yhdeksän suomalaista järjestöä yhdessä Vantaan kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa tuovat 2023–2025 aikana palveluja Havukosken sekä Myyrmäen asukkaiden arjen tueksi.

“Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asukkaat pääsevät kiinni siihen, mistä Hyvän arjen rakentajissa on kyse. Yleisöllä on tilaisuus tutustua standeilla verkostolaisiin ja kuulla, mitä konkreettista arjen tukea ohjelma tarjoaa, kertoo Mielen hyvinvointi -työpakettia koordinoiva ja tapahtumasta vastaava Soilikki Viljanen.

“Hyvä, kaikille turvallinen arki ja yhteisöllisyyden tunne syntyy ihmisten aidoista kohtaamisista ja yhdessäolosta. Tapahtuman tarkoitus on auttaa ihmisiä löytämään palvelut, mutta ennen kaikkea toisensa. Viettää hauska päivä havukoskelaisittain”, Viljanen hymyilee.

Meidän Havis!-tapahtuma on päihteetön sekä poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton.

Lisätietoa tapahtumasta:
Kaisa Ollilla, vastaava tapahtumatuottaja
p. 040 5678 916
kaisa.ollila@kukunori.fi
Kukunori ry

Meidän Havis!
Aika: lauantai 26.8. klo 15–20
Tapahtumapaikka: Puistokenttä Rautkallio, Eteläinen Rastitie 14, 01360 Havukoski

WWW-osoite: https://www.kukunori.fi/tapahtuma/meidan-havis/
Seuraa sosiaalisessa mediassa: @meidanhavis (Instagram), MeidänHavis! (Facebook)

Järjestäjä: Kukunori ry ja Hyvän arjen rakentajat-ohjelma

Asukastapahtumaa järjestämässä ovat Kukunorin lisäksi verkoston jäsenet Aseman Lapset ry, Aspa-säätiö, Diakonissalaitos, HelsinkiMissio, Lasten ja nuorten keskus, Sekasin Kollektiivi, Mieli ry, SOS-Lapsikylä ja Suomen Punainen Risti, Vantaan kaupunki sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue