Follow Us On

Kokeillaan yhdessä! -kampanjaan valitut kokeilut

Blogi

Kokeillaan yhdessä! -kampanjaan valitut kokeilut

 

 

Kokeillaan yhdessä -kampanjan tarkoituksena on tarjota työtä kokemusasiantuntijoille sekä ideoida yhdessä, minkälaista työtä kokemusasiantuntija voi tehdä olematta fyysisesti läsnä. Lisäksi haluamme toimia innoittajina muille järjestöille: nyt on juuri oikea hetki lähteä kokeilemaan yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa!

Saimme kampanjaan vastaukseksi 35 upeaa ideaa, joista raatimme valitsi kolme, joiden toteutusta Propellipäät tukee huhtikuun aikana. Valinta ei ollut helppo, mutta olemme todella innoissamme valituista kokeiluista ja kokemusasiantuntijoista!

Kriteereinä valinnoille olivat ehdotusten toteutettavuus, osallistavuus sekä tämän hetkiseen tilanteeseen sopivuus. Kiinnitimme myös huomiota myös siihen, että valitut ideat ovat keskenään erilaisia ja vastaavat erilaisiin tarpeisiin.

Luvassa on luontoa, valokuvausta ja tukea erityistä vauvaa odottaville vanhemmille.
Kokeilut alkakoot!

Valitut kokeilut

Voi elämän kevät! -valokuvahaaste & keskustelu

Elena, Juho, Mia, Peija, Ulla & Minna Salonen

Tykkäätkö ottaa valokuvia kännykällä? Haluatko vahvistaa voimavarojasi yhdessä toisten kanssa keskustellen? Voi elämän kevät! on silloin sinua varten. Kokeilun tavoitteena on tehdä yhdessä näkyväksi asioita, jotka tuovat hyvää fiilistä ja auttavat jaksamaan.

Kokeilu koostuu kahdesta osasta, jotka ovat Zoom-tapaamiset sekä Instagram-kuvagalleria.
Kuvahaasteena on ottaa valokuvia asioista, jotka ilahduttavat, naurattavat tai tuovat muuten hyvää mieltä. Kuvien aihe on vapaa. Kokeiluun kuuluu myös kaksi Zoom-tapaamista, joissa käydään läpi kuvahaastetta, esitellään otettuja kuvia ja keskustellaan ajatuksista ja fiiliksistä, joita kuvista herää. Kokeilua varten perustetaan Instagram-tili “Voi elämän kevät!”, jota kokemusasiantuntijat päivittävät. Osallistujien kuvat lisätään Instagram-tilille heidän luvallaan. Kuvagalleria jää tuotoksena elämään kokeilun jälkeen.

Lisätietoja
Kiinnostuitko? Tapahtuma Facebookissa.

Raadin perustelut valinnalle:
Valokuvahaaste osallistaa ja saa kiinnittämään huomion positiivisiin asioihin haastavana aikana, jolloin ilmassa on paljon epävarmuutta. Monet meistä kaipaavat elämäänsä keskustelua, voimavaroja ja luovuutta. Tällaiselle kokeilulle on tarvetta juuri nyt.

Erityisen vauvan odotus

Heidi Forsell

Facebookiin Erityisen vauvan odotus -ryhmä on perustettu kaksi ja puoli vuotta sitten. Ryhmä on tarkoitettu vanhemmille, jotka raskauden aikana saavat tietää, ettei vauvalla ole kaikki hyvin. Kokeilussa ryhmän perustanut kokemusasiantuntija järjestää ryhmässä kolme kertaa facebook-liven aiheen teemoista huhtikuun aikana. Kokeiluun kuuluu myös yksi vertaistuellinen etätapaminen Zoomin kautta. Tavoitteena mahdollistaa vertaistuki erityistä vauvaa odottaville jo raskausaikana.

Lisätietoja
Olisiko tämä oikea ryhmä juuri sinulle? Liity tästä turvalliseen ryhmään: Erityisen vauvan odotus

Raadin perustelu valinnalle
Kokeilussa on selkeä ja tärkeä kohderyhmä, joka varmasti hyötyy etäluennoista ja vertaistuellisesta etätapaamisesta. Hienoa on myös se, että ryhmä on jo olemassa. Vertaistuessa ja yhteisöissä on voimaa!

Yhteiset luontokokemukset

Katja Saaristo

Luontoon voi mennä itsekseen ilman mitään sen suurempaa ajatusta tai tarkoitusta. Kuitenkin sosiaalisina olentoina saamme voimaa ja tarkoitusta toisistamme ja siitä, että saamme ilmaista itseämme ja tulemme nähdyksi ja kuulluksi.
Kokeilussa testataan, miten erilaisia luontoyhteysmenetelmiä voi toteuttaa omissa lähimetsissä oman aikataulun puitteissa esimerkiksi kerran viikossa. Kokeilussa perustettavassa facebook-ryhmässä jaetaan kokemuksia kirjoittaen, kuvia jakaen tai käyttämällä videoyhteyttä. Osallistujat ottavat valokuvia omasta luontokokemuksestaan, jota on alustettu esimerkiksi viikottaisella tehtävänannolla. Voi olla tervehdyttävää ja motivoivaa, kun luontokokemuksia käydään yhteisesti läpi ryhmässä. Yhteinen jakaminen auttaa kokemaan luonnon ja itsensä syvällisesti.

Lisätietoja
Kiinnostuitko? Luontoyhteys-ryhmä Facebookissa.

Raadin perustelut valinnalle
Nyt on juuri oikea hetki nauttia luonnosta ja vahvistaa yhteyttä luontoon. Haluamme antaa kokeilijalle mahdollisuuden lähteä luomaan yhteisöä luontoyhteysmenetelmän ympärille.

Lisätietoja Kokeillaan yhdessä! -kampanjasta:

Heidi Nurmi
044 760 3215
heidi.nurmi@kukunori.fi