Follow Us On

Kokeilupiknikillä

Blogi

Kokeilupiknikillä

 

Zanjanin nurmikot peittyvät piknikillä istuvista ihmisistä. Ihmisiä istuskelee nelikaistaisen tien keskellä olevalla kaistaleella, puistoissa ja tien varsilla olevien puiden alla. Ihmisryhmien keskelle on levitetty piknikmatto, joka täyttyy erilaisista ruoista. Joku tuo leivän, toinen kananmunat, jotka paistetaan retkikeittimellä. Kolmas on tuonut kuivakakkua, neljäs yrttejä. Viidennellä on tuomisinaan erilaisia pikkuleipiä.

 

Ruoat asetellaan keskelle yhdessä maahan levitettyä mattoa. Lopuksi esiin kaivetaan tietenkin tee, sen kylkiäisiksi tarkoitetut sokerit eri muodoissaan ja hedelmät.

 

Lautaset, lasit, ruokailuvälineet ja servietit ovat itsestäänselvyys jokaisen piknik-korissa. Myös koreja on erilaisia, värisiä ja kokoisia. Kaikista näistä elementeistä syntyy yhteinen kokemus.

 

 

Mitä voisimme ammentaa piknikistä kokeiluihin?

Miksipä ei luoda yhteistä kokeilupiknikpäivää. Tuodaan mukanamme jokainen jotain, joka liittyy sen ongelman ratkaisemiseen, jonka äärelle yhdessä kokoonnumme. Asetellaan ainekset yhteiselle piknikmatolle, ja rakennetaan niistä yhteinen ratkaisu ongelmallemme.

Yksi piknik-osallistuja voi tuoda mukanaan tuoksun, joka saa hyvälle mielelle. Toinen voi kantaa kassissaan palan kangasta tai muuta materiaalia, jonka tunteminen kädessä luo mukavuutta. Kolmas voi asettaa piknikmatolle makuja, jotka saavat makunystyrät herisemään tyytyväisyydestä. Neljäs voi tuoda paperille kirjoitettuna sanoja, jotka saavat ilahtumaan. Viides voi tuoda cd-levyn tai muistitikun täynnä mieltä hyväilevää musiikkia.

Ja siinä se on – yhteinen hyvän mielen tarjotin, valmiina jaettavaksi!

 

millaKirjoittaja: Milla Mäkinen

Teksti on osa kirjoitussarjaa, jossa Propellipäiden Milla Mäkinen tekee havaintoja Iranissa.