Follow Us On

Meidän Havis! -tapahtuma toi alueen asukkaat yhteen

Hyvän arjen rakentajat banneri kiinnitettynä telineeseen. Kuvan taustalla näkyy ihmisiä sumealla pelaamassa korista ja katsomassa peliä

Tiedote

Meidän Havis! -tapahtuma toi alueen asukkaat yhteen

 

Ensimmäistä kertaa järjestetty Meidän Havis! -tapahtuma toi alueen asukkaat viettämään yhteisöllistä puistopäivää monipuolisen ohjelman pariin. Live-musiikin, taiteen ja liikunnan lisäksi kävijät pääsivät tutustumaan alueen uusiin arkea tukeviin palveluihin Hyvän arjen rakentajien ständeillä.

Yhteisöllinen asukastapahtuma toi havukoskelaiset yhteen

Meidän Havis! -asukastapahtuman monipuolinen ohjelmakattaus houkutteli paikalle päivän aikana hieman yli 500 osallistujaa vauvasta vaariin.

“Oli ilo nähdä niin monen havukoskelaisen löytäneen paikalle!” tapahtumasta vastaava Soilikki Viljanen iloitsee. “Koko tapahtuman ajan alueella vallitsi hyvä fiilis ja yhteisöllinen tunnelma, joka välittyi päivän aikana erilaisista kohtaamisista.”

Elämyksiä nuorilta nuorille

Tapahtuman ohjelma rakennettiin yhdessä paikallisten nuorten kanssa:

“Tapahtuman ajatuksena on tuottaa nuorille ja nuorille aikuisille elämyksiä kulttuurin keinoin, joten oli luonnollista osallistaa nuoria myös tapahtuman suunnitteluun ja tekemiseen”, Viljanen kertoo.

Nuorten toiveesta päivän kruunasi tapahtuman pääesiintyjä Seksikäs Suklaa, joka nosti tunnelman kattoon energisellä keikallaan keräten kaikenikäiset kävijät lavan eteen.

“Seksikkään Suklaan keikka oli mahtava lopetus loistavalle päivälle yhdessä. Oli hienoa nähdä iloinen ihmisjoukko upeassa säässä nauttivan musiikista!” Viljanen jatkaa.

Hyvän arjen rakentajien palvelut tutuiksi

Tapahtuman yhtenä tavoitteena oli elämyksien tuottamisen ja yhteisöllisyyden luomisen lisäksi kertoa havukoskelaisille Hyvän arjen rakentajien tarjoamista uusista palveluista ja konkreettisesta arjen tuesta.

“Hyvän arjen rakentajien tarkoituksena on luoda yhteisvoimin hyvinvointia ja turvallisempaa arkea Havukosken seudun asukkaille. Meille oli ensiarvoisen tärkeää, että ihmiset pääsivät myös tutustumaan meihin ja saavat kiinni siitä, millaista konkreettista tukea voimme tarjota eri elämäntilanteissa”, Viljanen kertoo.

Ständeillä syntyi päivän aikana monia merkityksellisiä kohtaamisia, jotka madaltavat kynnystä hakeutua Hyvän arjen rakentajien tarjoamien palveluiden pariin.

“Toivomme, että tietoisuus tarjoamistamme palveluista lisääntyi ja tutustuttuamme lisää tapahtuman myötä on meihin toimijoihin helpompi olla jatkossa yhteydessä. Innolla odotamme, että pääsemme kunnolla vauhtiin porukalla!” verkostolaiset lähettävät terveisensä ständeiltä.

Meidän Havis! -tapahtuman taustalla on Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön tukema Hyvän arjen rakentajat -ohjelma, jossa yhdeksän suomalaista järjestöä yhdessä Vantaan kaupungin sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa tuovat 2023–2025 aikana palveluja Myyrmäessä ikäihmisten sekä Havukoskella kaikenikäisten asukkaiden arjen tueksi.
Lisätietoja Hyvän arjen rakentajista: https://pss-saatio.fi/hyvan-arjen-rakentajat/

Asukastapahtumaa järjestämässä olivat Kukunorin lisäksi verkoston jäsenet Aseman Lapset ry, Aspa-säätiö, Diakonissalaitos, HelsinkiMissio, Lasten ja nuorten keskus, Sekasin Kollektiivi, Mieli ry, SOS-Lapsikylä ja Suomen Punainen Risti, Vantaan kaupunki sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Lisätietoja:

Soilikki Viljanen
p. 0400 610709
soilikki.viljanen@kukunori.fi
Kukunori ry