Follow Us On

Miksi meidän kaikkien tulisi kansainvälistyä?

Suurennuslasin sisällä teksti Kuka maailmalle kurkottaa se härmään kapsahtaa

Blogi

Miksi meidän kaikkien tulisi kansainvälistyä?

 

Ulkomailla ollessani ja asuessani olen monesti kaivannut suomalaista osaamista. Vetänyt kolmatta peittoa päälle ja muistellut lämmöllä talojen eristyksiä ja 4-lasisia ikkunoita. Kuivannut astioita märällä rätillä ja pohtinut astiankuivauskaapin merkitystä. Pohtinut asunnottomuutta, terveydenhuoltoa ja sanitaatiota. Samalla yksi asia on tullut selväksi. Maailma kaipaa suomalaista osaamista.

Kansainvälisyys on välttämättömyys, mikäli haluamme asioiden muuttuvan

Toimintaa aloittaessamme meillä on usein mielessä jokin visio. Visio innostaa meitä toimimaan kohti tavoitteitamme ja se on yleensä maailmaa syleilevä ja rajaton. Usein kuitenkin kun alamme miettiä strategisia valintoja visiomme toteuttamiseksi päädymme tuttuun ja turvalliseen. Tuttu ja turvallinen on hyvä perusta uuden rakentamiselle, mutta mikäli olemme oikeasti ja aidosti sitoutuneita visioomme tulisi meidän uskaltaa ajatella ja toimia isosti. Vaikka se olisikin haastavaa.

Kukunorilla visionamme on, että kaikki ihmiset voivat hyvin. Maailmassa, jossa asiat ovat toisistaan riippuvaisia ei ole mahdollista ajatella, että voisimme lisätä hyvinvointia keskittymällä vain paikallisiin asioihin. Ratkaisut kehitetään paikallisesti ja niitä testataan tietyssä ympäristössä, mutta mallin tulee olla toimiva myös isommassa kuvassa. Näemme siis, että meidän hyvinvointimme on kiinni kaikkien hyvinvoinnista. Siksi olemme suuntautuneet vahvasti myös kansainväliseen toimintaan.

Kansainvälisyys ei ole vain mahdollisuus vaan suorastaan velvollisuus

Kansainvälistyminen ei ole kaikilta osin helppoa. Osaamisen ja ratkaisujen vieminen on haastavaa ja välillä se tuntuu pään hakkaamiselta seinään. Se vaatii aikaa ja suunnitelmallisuutta sekä tahtoa, mutta se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Me myös ajattelemme, että kansainvälistyminen ei ole ainoastaan mahdollisuus vaan myös velvollisuus. Mikäli meidän ratkaisumme voisivat hyödyttää muita ja tehdä maailmasta paremman paikan tulisi meidän lähteä viemään sitä maailmalle. Vaikka se olisikin haastavaa.

Tukea kansainvälistymiseen

Kansainvälistymiseen liittyy kuitenkin pelkoja, myyttejä ja tietämättömyyttä. Yksin on myös vaikeampi lähteä ponnistamaan eteenpäin.

Haluamme osaltamme tehdä kansainvälistymisestä hieman helpompaa. Siksi seuraavien viikkojen ajan puramme yleisiä kansainvälistymiseen liittyviä myyttejä, jaamme parhaita käytäntöjä omasta toiminnastamme sekä järjestämme ilmaisen tapahtuman huipuilla puhujilla. Toivomme, että saatte niistä rohkeutta ja ideoita lähteä viemään omaa osaamistanne maailmalle, sillä maailma kaipaa sitä.