Follow Us On

Propellipäiden syksy on täynnä tapahtumia!

Blogi

Propellipäiden syksy on täynnä tapahtumia!

 

Propellipäät-hanke on hyvässä vauhdissa ja syksyymme kuuluu monipuolisia tapahtumia, uudet nettisivut sekä loppuvuodesta huikea uusi arviointityökalu Pokka! Tervetuloa mukaan toimintaan.

 

No Labels No Walls 23.-24.9.19
Maanantaina 23.9. alkaa mahtava Propellipäiden tuottama kaupunkifestivaali No Labels No Walls! Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa maanantaina 23.9. keskustakirjasto Oodissa, jossa juhlitaan kolmessa kerroksessa klo 9-16. Luvassa on kansainvälistä teatteria Italiasta ja Itävallasta, romanikulttuuria ja vaikka mitä muuta. Maanantai jatkuu hyvänmielenosoituksella joka lähtee Oodilta klo 16:30 eduskuntatalolle. Loppuilta syvennytään kansainvälisiin työpajoihin alakulttuurikeskus Loukossa klo 19.00 alkaen.

Tiistaina 24.9 festivaali jatkuu kulttuurikeskus Caisassa, jossa luvassa mielenkiintoisia työpajoja klo 13:00 alkaen. Ilta Caisassa huipentuu Strindberg Laboratoryn Macbeth-esitykseen klo 19:00

Tule kehittämään Propellipäiden kanssa maailmaa jossa olennaista ei ole se mikä meitä erottaa, vaan se, mikä meitä yhdistää. Koko tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

 

Räjäytetään tilaa uudelle!
Propellipäiden Räjäytysjuhlia vietetään Malmilla kokeilulaboratoriossa 30.10. alkaen klo 15:00. Juhlitaan yhdessä taitojamme tuhoamisessa, poistamisessa ja lopettamisessa. Nämä ovat välttämättömiä taitoja, jotta saamme tilaa uudelle! Juhlissa väännämme rautalangasta hyviä, säilytettäviä asioita. Mitä hyvää jää jäljelle kun turha on poissa? Merkkaa päivä kalenteriin, lisätietoa tulossa myöhemmin. Tarjolla mahtavaa kakkua ja boolia!

 

Vammaisten päivänä juhlitaan uutta elokuvaa
3.12. juhlitaan Propellipäiden, Lyhty ry:n ja Pertin Valinnan kanssa vammaisten päivänä Taiteen matkaopas -kokeilua, jossa tutkittiin kehitysvammaisten työllistymisen uusia näkymiä. Samassa yhteydessä maailmanensi-iltaan tulee Klaus Welpin kokeilusta tekemä lyhytelokuva. Lisätietoa tapahtumasta tulossa!

 

Kahvitauoilla puhutaan mm. tilasta ja jaksamisesta
Suositut virtuaaliset #kahvitauot jatkuvat 11.9. alkaen. Kerran kuussa kokoonnumme digitaalisesti Zoom-yhteyden ääreen ja kuulemme alustuksia erilaisista aiheista. Tämän jälkeen on mahdollista osallistua keskusteluun, tai vain seurata sitä. Seuraavan kahvitauon aiheena on tila muutoksen välineenä. Tallenteet viime kevään kahvitauoista löytyvät Youtubesta. Syksyn seuraavista kahvitauoista tiedotamme Facebook-sivullamme!

 

Uusilta nettisivuilta löydät ohjeita ja työkaluja kehittäjille
Propellipäiden uudet nettisivut on avattu. Suurin uudistus on sivuille luotu Menetelmäpankki. Ensimmäisen hankevuoden aikana olemme tehneet ison määrän kokeiluja, ja niistä on kertynyt paljon tietoa. Tieto on koottu ohjemuotoon, ja voit ladata erilaisia ohjeita omaan käyttöösi. Lisäksi Menetelmäpankista löytyy pohjadokumentteja oman suunnittelutyösi tueksi. Kaikki materiaalit ovat käytössäsi maksutta.

 

Kokeilukulttuuri levittäytyy ja kokeilut kehittyvät
Yksi Propellipäiden ydintoimista on kokeilukulttuurin edistäminen järjestökentällä. Edistämme tätä sparrailemalla, kouluttamalla ja linkittämällä kumppaneitamme ja ihmisiä, joissa syttyy kokeilujen kipinä! Tällä hetkellä kokeilemassa mukana mm. Yeesi, MTKL, Kakspy, Alvi, Lyhty, Lilinkotisäätiö, Tukiranka, Eskot ja Sininauhaliitto. Kokeiluidoita on syntynyt mm. toiminnan muotoilusta nuorille aikuisille, omaisten ja läheisten tavoittamisesta, digitaalisten palveluiden kehittämisestä, hyvinvoinnista yms.

 

Pokka kysyy miten meillä menee?
Propellipäät -hankkeen oma kokonaisuus on Pokka, arviointityökalu järjestöjen käyttöön. Pokka kannustaa keräämään tietoa toiminnan tuloksista ja tarjoaa niistä selkeän raportin. Lisäominaisuutena sinulla on mahdollisuus vertailla tuloksia. Tieto tuloksista ja vaikutuksista auttaa kehittämään järjestösi toimintaa. Pokan työstäminen on kovassa vauhdissa, ja tavoitteenamme on päästä julkaisemaan se alkuvuodesta 2020. Haluatko lisätietoja? Laita mailia pokka@kukunori.fi niin pidämme sinut ajan tasalla!