Follow Us On

Kulttuurikongin keltanokat ja uudet tuulet osa 1

Blogi

Kulttuurikongin keltanokat ja uudet tuulet osa 1

12.11.2020
Blogi

Hei, olen Jari-Pekka Hietsilta, mutta coctailkutsu-ilmiön toteutumiseen kohdallani riittää jo, kun kuulen kirjainyhdistelmä Jii-Peen mainitun. Olen Kulttuurikongin uusi hankepäällikkö ja alotin työt Kukunorilla syyskuussa. Asia ei ole minulle sentään täysin uusi ja vieras, sillä hankkeen idea sai alkunsa noin viisi vuotta sitten. Olin mukana tekemässä hankehakemusta ja sen jälkeen jäsenenä hankkeen ohjausryhmässä.

Olen koulutukseltani sosionomi (YAMK) ja kolunnut viimeiset 15 vuotta pääosin järjestökenttää varsin kirjavien asiakasryhmien parissa, aina katuasunnottomista nuoriin mielenterveyskuntoutujiin ja vapautuvista vangeista oppimisvaikeuksien kanssa painiviin nuoriin. Kukunorille tulin Punaisen Ristin keskustoimistolta, jossa toimin sosiaalitoiminnansuunnittelijana.

Lisäkseni myös Kulttuurikongin koko työryhmä vaihtuu viimeisen hankevuoden ajaksi sillä Jokke ja Heidi lähtivät molemmat uusien haasteiden pariin. Minun seurana ja tukenani on kuitenkin työharjoittelijamme Cecilia, jonka ajatuksista kuulette lisää erillisessä blogikirjoituksessa.

Kulttuurikongin toiminta on monien muiden kohtalotovereiden tapaan kärsinyt korona-pandemiasta, jonka seurauksena olemme päättäneet korjata kurssia merkittävästi hankkeen loppuajaksi siten, että jatkossa kohderyhmänä ovat vankien lisäksi koevapausvangit sekä jo siviilissä olevat toiminnasta kiinnostuneet rikostaustaiset. Tämä avaa meille paljon uusia mahdollisuuksia sekä tuo pöytään uusia yhteistyökumppaneita. Alustavia keskusteluja onkin jo käyty Kriminaalihuollon tukisäätiön, Kris ry:n ja Siltavalmennuksen parissa. Näistä on varmasti lisää kerrottavaa Kulttuurikongin seuraavassa blogissa.

Olen viihtynyt Kukunorilla mainiosti. Olen nauttinut uusista haasteista – jopa niiden mukanaan tuomista kutittelevista kasvukivuista uusissa isoissa saappaissa juuri ja juuri vielä toistaiseksi maata turvallisesti syleilevissä jalkapohjissani.

Ystävällisin terveisin

Jii-Pee Hietsilta

Hankepäällikkö, Kulttuurikongi